Bist 100
10.158,63 0%
DOLAR
32,22 -0,15%
EURO
35,06 0,18%
ALTIN
2.454,34 0,83%

YouTube'da uzun uzun video izlemeye son

YouTube, yeni 'Önemli Anlar' adlı özelliğiyle uzun videoları otomatik bölümlere ayırıyor. Detaylar burada..

Yayın Tarihi: 04.04.2024 19:23
Güncelleme Tarihi: 04.04.2024 19:23

YouTube'da uzun uzun video izlemeye son

YouTube, izleyicilerin içeriği izlemek için uzun saatler harcama ihtiyacını ortadan kaldıracak özellikler üzerinde çalışıyor. Şirketin yeniliği, videonun önemli kısımlarını zaman çizelgesinde gösteriyor. "Önemli Anlar" adı verilen bu özellik, her videonun yalnızca önemli kısımlarını atlamanıza olanak tanıyor.

Önemli Anlar, özelliği, görüntüleme ve etkileşim gibi bazı verilere dayalı olarak videonun öne çıkan noktalarını otomatik olarak tanımlamayı amaçlamaktadır. Bu anlar belirlendikten sonra zaman çizelgesine o anın videonun neresinde gerçekleştiğini gösteren noktalar yerleştirilir.

YouTube'da uzun uzun video izlemeye son

Önemli Anlar özelliği ilk etapta akıllı TV uygulaması ve internet sitesinde yer alacak. Bu özelliği kullanarak bir video izlediğinizde her önemli anın küçük resimlerinden oluşan tablo göreceksiniz. Öne çıkanlar arasında anında geçiş saülamak için bu küçük resimlere dokunun. YouTube, öne çıkanların amacının izleyicilerin bir videonun en ilginç bölümlerine erişmesini kolaylaştırmak olduğunu açıkladı.

Akıllı TV’lerde sunulmasının nedeni ise video navigasyonunun zor olmasıdır. Uzaktan kumandayı kullanarak videonun belirli bölümlerini taramak sıkıcı olabilir.

YouTube'un videolar için zaten "bölümler" adı verilen bir özelliği var. Bu, video sahiplerinin içeriği manuel olarak segmentlere ayırmasına ve videolarını daha iyi yönetmesine olanak tanır. YouTube bunu otomatik olarak yapmayı planlıyor. YouTube'a göre bu özelliğe TV ve masaüstü versiyonlarından erişilebiliyor. Mobil platformlara hangi tarihte geleceği henüz bilinmiyor.