Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Bu tarifle tozdan eser kalmayacak! Uygulandığı yer toz tutmuyor

Kirli prizleri saniyeler içinde temizlemenin pratik bir yolunun bulunduğu öğrenildi. Bu yöntem sayesinde soketler temiz olacaktır. İşte kirli prizleri temizlemenin bazı pratik yolları..

Yayın Tarihi: 15.05.2024 16:05
Güncelleme Tarihi: 15.05.2024 16:05

Bu tarifle tozdan eser kalmayacak! Uygulandığı yer toz tutmuyor

Evinizi temizlerken temizlenmesi en zor alanlardan biri de kesinlikle elektrik prizleridir. Soketler karmaşık oldukları ve kötü göründükleri için sıklıkla göz ardı edilir. İnce ve çıkıntılı yapısı nedeniyle yüzeyde kir ve döküntüler görünür halde kalır ve bu noktada soketin temizlenmesi oldukça zordur. Elektrik prizlerini temizlemek sadece zahmetli değil aynı zamanda tehlikelidir. Gerekli güvenlik tedbirlerini almadan elektrik prizlerini temizlemeye çalışmak doğru değildir.

Prizi temizlemeden önce tüm fişleri çıkarmanız gerekiyorsa elektrik anahtarını kapatmak oldukça sağlıklı bir uygulamadır. Ayrıca aşağıdaki adımları takip ederek kirli elektrik prizlerini de temizleyebilirsiniz. Kirli bir prizi kısa sürede temizlemek için belli bir formülü uygulamanız gerekir. Bu formüller kısa sürede göz yuvalarınızın parıldamasını sağlayacaktır.

Kirli prizleri saniyeler içinde temizlemenin pratik bir yolu

Prizi temizlerken gerekli güvenlik önlemlerini aldıktan sonra uygun bir kovaya kaynar su dökün. Daha sonra beyaz köpük oluşturmak için bir kalıp beyaz sabun ekleyin. Yumuşak bir bezi bu suyla iyice durulayın ve prizi temizlemeye başlayın.

Beyaz sabun, en inatçı lekelerin temizliğinde son derece etkili bir alternatif olmakla birlikte, hiçbir kimyasal madde içermediğinden sağlık açısından ciddi bir risk oluşturmaz.

Kulak çöpü, çıkıntılı ve dar alanlarının iyice temizlenmesinde faydalıdır. Kulak çöpü, dar boşluklarına kolayca yerleşmesini sağlayan yumuşak bir yapıya sahiptir.