Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Konut kredisinde vade devrimi başladı! 15 sene ayda cüzi tutar ödeyeceksiniz

10 sene konut kredisi vadeleri konusunda Finansbank tarafından başlatılan kampanya kapsamında vade sayısı 15 seneye çıkartılmış iken bu sayede geri ödeme konusu da kolaylığa kavuşacağa benziyor.

Yayın Tarihi: 15.05.2024 15:45
Güncelleme Tarihi: 15.05.2024 15:45

Konut kredisinde vade devrimi başladı! 15 sene ayda cüzi tutar ödeyeceksiniz

Hayallerindeki eve kavuşmak milyonlarca bireyi için son zamanlarda artan piyasa koşullarınca imkansız gibi duruyor. Artan kira fiyatları vatandaşı, kira ödemek yerine kendi evini almaya iterken, konut fiyatlarındaki yaşanan artışı bu duruma dur demekte. Bir de sıkı para politikaları gereğince faiz oranlarının da hat safhada yükselmesi, vatandaşa konut kredisi geri ödeme tutarları gereği imkansızı yaşatabiliyor. Ancak bankalar tarafından zaman zaman hazırlanan konut kredisi paketleri tercih edilebilirlik yönünde pozitif ivme etksi yaratırken, vatandaşın aylık ödemelerinde de destek sağlayabiliyor. 10 sene konut kredisi vadeleri konusunda Finansbank tarafından başlatılan kampanya kapsamında vade sayısı 15 seneye çıkartılmış iken bu sayede geri ödeme konusu da kolaylığa kavuşacağa benziyor.

tll

FİNANSBANK KONUT KREDİSİ KAMPANYASI

QNB Finansbank tarafından başlatılan konut kredisi kampanyasında her ay ödenen yüksek tutarlar 3'te biri kadar düşebilmekte iken bu durum vatandaşın ev sahibi olabilme hayallerini gerçeğe kavuşturabiliyor. Mali dengesini sağlayan emekli, esnek ödeme imkanı sağlayan QNB Finansbank konut kredisi kampanyasını yakından araştırıyor.

QNB Finansbank tarafından başlatılan kampanyadan faydalanmak isteyen birey için kişiye özel faiz imkanı sağlanırken, ortalama olarak 4,52 faiz oranı sunulmuş bulunuyor. 500 TL konut kredisi kullanmak isteyen birey için banka tarafından yapılan açıklamada aylık ödemeler 23 bin lira civarına denk gelirken, 15 sene vadeye yüzde 4.52 faiz eklenerek hesaplama yapılıyor.

Uzun vade imkanı vadeyi yükseltse de aylık ödeme tutarını kat be kat indirgiyor. 500.000 TL bankanın resmi sitesinde örnek hesaplama olarak geçerken, daha yüksek fiyatlı ev alımlarında bu kampanya da toplam kredi tutarı da isteğe bağlı olarak arttırılabiliyor.