Bist 100
10.218,58 0%
DOLAR
32,22 -0,11%
EURO
34,93 0,17%
ALTIN
2.432,72 0,51%

Apple cihazlara iOS 18 ile yepyeni özellikler geliyor

Görünen o ki iOS 18'in yenilikleri sadece yapay zekayla sınırlı değil. Apple'a yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, şirketin iOS 18 güncellemesiyle birlikte iPhone modellere yeni erişilebilirlik bazı özellikler geleceği belirtiliyor.

Yayın Tarihi: 08.03.2024 14:17
Güncelleme Tarihi: 08.03.2024 14:17

Apple cihazlara iOS 18 ile yepyeni özellikler geliyor

Apple'ın yıllık geliştirici konferansı yaklaştıkça iOS 18 özelliklerine ilişkin söylentiler artıyor ve Apple'ın iOS 18 güncellemesine yönelik yeni erişilebilirlik özelliklerin geliştirdiği söylenmekte.

Apple, iOS 18'deki birçok yeni erişilebilirlik özelliği ve mevcut ayarlarda iyileştirmeler üzerinde çalışıyor. Yeni güncelleme ile birlikte birçok yeni erişilebilirlik özelliği kullanıma sunulacağı belirtilirken bunların başında sesle etkinleştirilen kısayolların, canlı konuşma kategorilerinin, sistem genelinde geliştirilmiş yazı tipi boyutu kontrollerinin ve daha fazlasının yer alacağı söyleniyor.

"iOS 18'de erişilebilirlik özellikler"

Apple cihazlara iOS 18 ile yepyeni özellikler geliyor

Sesle etkinleştirilen kısayolların, kullanıcıların kendi konuşulan ifadelerini erişilebilirlik ayarları olarak belirlemelerine olanak tanıdığı kaydedildi. Kullanıcılar, özel bir emoji oluşturma seçeneğine sahip olacak ve bu emojiyi söyleyerek geçiş yapmak istedikleri erişilebilirlik ayarlarını seçebilecekler.

Kullanıcılar uyarlanabilir ses kısayollarıyla VoiceOver'ı, ses seviyesi kontrolünü, yakınlaştırmayı ve daha fazlasını kullanabilir. Mevcut erişilebilirlik özelliklerini değiştirebilirsiniz. Artık mevcut olan canlı sohbet özelliği, kullanıcının oluşturduğu kategorilere sahip yeni bir bölüm içeriyor. Kullanıcılar metinleri seçilen kategorilere göre düzenleyebilir. Kullanıcılar bir kategori oluştururken kategoriye isim verme ve çeşitli simgelerin arasından seçim yapma seçeneğine sahiptir. Bir kategori oluşturduktan sonra kullanıcılar diledikleri cümleleri ekleyebilirler.

Bahsedilen son işlev yazı tipi boyutu ile ilgilidir. iOS ve macOS zaten uygulamaya özel yazı tipi ayarlarına izin veriyor ancak uygulamaların da buna destek vermesi gerekiyor. Bazı Apple sistem uygulamaları henüz bu özelliği desteklememektedir. iOS 18 ile macOS 15 güncellemeleriyle desteklenir. Mac tarafında, şu anda Takvim, Finder, Mail, Mesajlar ile Notlar'daki yazı tiplerini özelleştirebilirsiniz. Güncelleme ayrıca kitaplarda, haberlerde ve borsa uygulamalarında yazı tipi seçimine de olanak tanıyor. Ayrıca macOS menü çubuğu yazı tipini de özelleştirebilirsiniz.

Bahsedilen iOS 18 erişilebilirlik özellikleri geliştirme aşamasındadır. Apple'ın aralarında iOS 18'in de bulunduğu yeni işletim sistemlerinin haziran ayının ilk ya da ikinci haftasında duyurulması bekleniyor.