Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Kurban Bayramı ikramiyesine yeni hesap! 3000 TL bekleyen hapı yuttu: O kesim 2250 TL alacak

Emekli ikramiyesi olarak Ramazan Bayramı öncesinde yüzde 50 zam kararı verilmesi akabinde tutar 3 bin lira olarak güncellenmişti.

Yayın Tarihi: 15.05.2024 17:55
Güncelleme Tarihi: 15.05.2024 17:55

Kurban Bayramı ikramiyesine yeni hesap! 3000 TL bekleyen hapı yuttu: O kesim 2250 TL alacak

Kurban Bayramı yaklaşırken Ramazan Bayramı öncesinde zamlı ödeneceği açıklanan bayram ikramiyesi konusunda da gelişmeler yakından takip ediliyor. Emekli ikramiyesi olarak Ramazan Bayramı öncesinde yüzde 50 zam kararı verilmesi akabinde tutar 3 bin lira olarak güncellenmişti. Güncellenen bu tutar ile birlikte emekli dahil bir çok kesim de hak sahibi olduğu bayram ikramiyesi ödemelerini almıştı. Bayram ikramiyesinden sadece emekli faydalanmıyor. Hak sahibi dul ve yetim de payı kadar emekli ikramiyesi ödemesini alıyor.

Bu kapsamda sosyal güvenlik geliri olan Dul ve Yetim maaşı alan birey, Kurban Bayramı öncesinde gerek ödeme tarihleri gerekse de tutarları ile alakalı olarak araştırmasına başladı. Bayram ikramiyeleri, emeklilikten maluliyete, dul ve yetim aylığından iş kazası sonucu sürekli iş göremezlik geliri alanlara kadar geniş bir yelpazeyi kapsarken, emekliler için sabit bir miktar olmasına karşın, dul ve yetim aylığı alanlar için ödeme oranları farklılık gösterebiliyor. Dar gelirli bireye destek amacı güden ikramiye ödeme tutarlarının KUrban Bayramında da Ramazan Bayramı tutarınca ödeneceği açıklanmış bulunuyor.

tll

Örneğin, bir dul veya yetim, hak sahibi olduğu oranda ikramiye alacak. Yani, eğer bir kişi maaşın yarısını alıyorsa, ikramiye de bu oranda yarı yarıya ödenecek. Türkiye’den kısmi gelir ve aylık alan kişiler de bayram ikramiyesi almaya hak sahibi olurken, bayramın temel ihtiyaçlarının ödenmesi adına öncülük edeceği tahmin ediliyor.

DUL VE YETİM MAAŞI İKRAMİYELERİ

Bayramda dul ve yetim maaşı alacaklar hak sahibi olacakları tutarı hesaplamaya şimdiden başladı. Öyle ki yüzde 75 oranında her ay maaş alan dul birey, 2250 TL ikramiye alacak. Öte yandan yüzde 50 hak sahibi kişiye ikramiye ödemesinin yarısı tutarında ödeme sağlanacak. Bu tutarın 1500 TL olacağı belirtildi. Öte yandan yüzde 25 hak sahibi yetimlere de sağlanacak olan ödeme 750 TL olarak belirlenmiş bulunuyor

tll

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

2024 yılı Kurban Bayramı 16 Haziran da kutlanacak. Her sene bayramdan bir hafta önce hesaplara aktarılan ikramiye ödemelerinin bu sene de aynı vakit aralığında hesaplara aktarılacağı belirtilirken tarih aralığının ise 10-14 Haziran olabileceği belirtişmiş bulunuyor.