Bist 100
10.199,29 1%
DOLAR
32,38 -0,33%
EURO
34,74 -0,27%
ALTIN
2.390,66 -0,83%

Kızıl Goncalar’ın Suavi'si Şerif Erol Kimdir, Nereli? Suavin'nin Gerçek Hayat Hikayesi

FOX TV’nin yeni dizisi Kızıl Goncalar, bir tarikatın elinden kurtulmaya çalışan bir ailenin hikayesini anlatıyor. Dizinin oyuncu kadrosunda Özcan Deniz, Özgü Namal, Mert Yazıcıoğlu, Erkan Avcı, Hazal Türesan, Mert Turak, Selen Öztürk, Şerif Erol, Duygu Sarışın gibi isimler yer alıyor. Peki, Kızıl Goncalar dizisinde Suavi Alkanlı karakterini canlandıran Şerif Erol kimdir? Şerif Erol’un biyografisi, kariyeri, yaşamı ve özel hayatı hakkında merak edilenler…

Yayın Tarihi: 18.12.2023 17:50
Güncelleme Tarihi: 18.12.2023 17:50

Kızıl Goncalar’ın Suavi'si Şerif Erol Kimdir, Nereli? Suavin'nin Gerçek Hayat Hikayesi

Fox TV ekranlarında 18 Eylül Pazartesi akşamı ilk bölümüyle ekranlara gelen Kızıl Goncalar dizisi, izleyicilerden büyük ilgi gördü. Dizide, bir tarikatın elinden kurtulmaya çalışan bir ailenin dramı anlatılıyor. Dizinin oyuncu kadrosunda ise birbirinden başarılı isimler yer alıyor. Bunlardan biri de Şerif Erol. Şerif Erol, dizide Suavi Alkanlı karakterini canlandırıyor. Suavi Alkanlı, 28 Şubat döneminin etkin akademisyenlerindendir. Huzurlu bir emeklilik hayal ederken, amansız bir hastalığın pençesine düşmüştür. Levent ve Hande’nin babasıdır. Peki, Şerif Erol kimdir? Kızıl Goncalar dizisinde Suavi Alkanlı karakterini canlandıran Şerif Erol’un biyografisi, kariyeri, yaşamı ve özel hayatı hakkında merak edilenler nelerdir? İşte detaylar…

Şerif Erol kimdir?

Şerif Erol, Türk tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu olarak 4 Aralık 1968 tarihinde İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olduktan sonra, İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji bölümünde yüksek lisans yaptı. Sanat hayatına Tiyatro Boyalı Kuş'ta başlayan Erol, çeşitli tiyatro toplulukları bünyesinde oyunlarda rol aldı. 1997 yılı itibariyle Açık Radyo'da program yapmaya başlayan sanatçı, aynı zamanda Bilgi Üniversitesi'nde sahne sanatları bölümünde oyunculuk ve diksiyon dersleri de vermiştir. Nişantaşı'nda bulunan Stüdyo Oyuncuları Tiyatro'da da performans sergilemiştir.

TRT'de seslendirme de yapan Şerif Erol, 2000 yılından itibaren senarist olarak da çalışmaya başlamıştır. "Bir İstanbul Masalı", "Hırsız Polis" ve "Bıçak Sırtı" adlı dizilerin senaryolarında yer almıştır.

2017-2020 yılları arasında Hande Altaylı'nın senaryosunu yazdığı ve Nadim Güç'ün yönettiği "Kadın" adlı televizyon dizisinde başrollerde yer almıştır. Dizide Özge Özpirinçci, Caner Cindoruk, Bennu Yıldırımlar, Feyyaz Duman, Seray Kaya ve Nihal Menzil gibi isimlerle birlikte oynamıştır.

Ayrıca, 2021 yılında Gülseren Budayıcıoğlu'nun romanından uyarlanan "Camdaki Kız" dizisinde Burcu Biricik ve Feyyaz Şerifoğlu ile birlikte başrolü paylaşmıştır. Hande Ataizi, Tamer Levent, Nur Sürer, Devrim Yakut, Selma Ergeç, Şerif Erol ve Tuğrul Tülek gibi deneyimli oyuncular da bu dizide yer almıştır.

Şerif Erol, tiyatro sahnesinde de başarılı bir kariyere sahiptir. 21. Afife Tiyatro Ödülleri'nde "Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu" ödülünü "Vanya, Sonya, Maşa ve Spike" adlı oyundaki performansıyla kazanmıştır. Tiyatro kariyerinde "Baba", "Dogville", "Martı", "Vanya, Sonya, Maşa ve Spike" gibi önemli oyunlarda yer almıştır.

Sinema ve dizi kariyerinde de birçok projede boy göstermiştir. "Camdaki Kız", "Öğretmen", "Rain, Snorkel and Green Beans", "Mucize Doktor", "Yol Ayrımı", "Aşk Bu Mu?", "Kara Ekmek", "Şeref Meselesi" gibi yapımlarda rol almış ve başarılı performanslar sergilemiştir.

Şerif Erol'un ödüllü ve geniş kapsamlı sanat kariyeri, Türk televizyon ve tiyatro dünyasındaki önemli isimlerden biri olduğunu göstermektedir.Şu anda Kızıl Goncalar dizisinde Suavi Alkanlı karakterini canlandırıyor. 

Suavi Alkanlı, 28 Şubat döneminin etkin akademisyenlerindendir. Huzurlu bir emeklilik hayal ederken, amansız bir hastalığın pençesine düşmüştür. Levent ve Hande’nin babasıdır. Meryem Zeynep’le yaşayacağı büyük hayati değişim, onu hem ailesiyle ve geçmişiyle hesaplaşmaya itecek hem de hayatının devamına dair kararlar vermek üzere zorlayacaktır.

Şerif Erol’un özel hayatı

Şerif Erol, özel hayatıyla ilgili çok fazla bilgi paylaşmayan bir oyuncudur. Evli olduğu bilinen Erol, eşi ve çocuklarıyla mutlu bir yaşam sürdürmektedir. Boş zamanlarında tiyatro, sinema, müzik, edebiyat, spor ve seyahat ile ilgilenmektedir.