Bist 100
10.319,96 1%
DOLAR
32,25 -0,08%
EURO
35,1 -0,02%
ALTIN
2.452,23 -0,07%

Su Faturalarına İndirim! Ton fiyatı 1 TL kararı kılındı

Hükümet tarafından sağlanan desteklerin yanı sıra geçtiğimiz haftalarda açıklaması yapılan su faturası desteğin tüm halkın faydalanacağı belirtilirken, yüzde 30 su faturası desteğinin bugün itibari ile devreye alındığı açıklandı.

Yayın Tarihi: 02.05.2024 08:46
Güncelleme Tarihi: 02.05.2024 08:46

Su Faturalarına İndirim! Ton fiyatı 1 TL kararı kılındı

Enflasyon rakamlarının artmaya devam ettiği şu günlerde emekliye yöenlik destek programlarının ne zaman başlayacağı tarih merakla beklenmekte. özellkle de emekliye sağlanacak olan fatura desteği sayesindei emekli faturalarını ya hiç ödemeyecek ya da indirimli tarifeden faydalanacak. Hükümet tarafından sağlanan bu desteği yanı sıra geçtiğimiz haftalarda açıklaması yapılan su faturası desteğin tüm halkın faydalanacağı belirtilirken, yüzde 30 su faturası desteğinin bugün itibari ile devreye alındığı açıklandı. 

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 1 Mayıs 2024'ten itibaren geçerli olmak üzere suya yüzde 30 indirim yapacak. Söz konusu fatura dsteği sadece emeklilere değil, bağlı bulunulan tüm halka sağlanacak. Kararı verilen bu indirim seçim vaadi olarak seçim öncesinde belediye başkan adayı Ferdi Zeyrek tarafından açıklanırken, Zeyrek'in başkan seçilmesi akabinde çalışmaların tamamlanması ile birlikte hemen devreye alındı. 

TLL

SUYUN TON FİYATI 1 TL OLACAK

Seçim sürecinde suya indirim sözü veren Başkan Ferdi Zeyrek, göreve başlaması akabinde ilk görev olarak vaatleerini yerini getirme adına çalışmalara başladı. Manisalılar ilk 2 ton su için sadece 1 TL ödeyecek, sonraki kademelerde ise yüzde 30 indirimden faydalanacaklar.

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU FATURASI DESTEĞİ

Seçin öncesi Seyrek tarafından yapılan açıklamada su faturasının en yüksek seyrettiği illerden birinin Manisa olduğu belirtilmişti. Başkan Zeyrek de bu durumu defalarca dile getirerek, halkın ekonomisine katkıda bulunacak bu indirimli su tarifesini uygulamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Mevcut indirim 1 Mayıs itibari ile başayacak iken, bir gün öncesi gece saatlerinde mevcut güncelleme ile birlikte bankamatikler, MASKİ pratikleri, MASKİ matikleri, MASKİ mobil uygulama ve online.manisasu.gov.tr fatura ödemelerine kapatılmıştı. Dün saat 06.00'dan itibaren yeni indirimli su faturası kararı devreye girdi.  Bu sayede Manisa halkı bir sonraki zamma kadar indirimli su faturası desteğinden faydalanabilecek. Bu indirimden yararlanmak için herhangi bir özel işlem yapmaya gerek yok. Yeni fiyatlar, otomatik olarak faturalara yansıtılacak.