Bist 100
10.218,58 0%
DOLAR
32,22 -0,11%
EURO
34,93 0,17%
ALTIN
2.432,72 0,51%

Gaddar Dizisi Enver Kimdir? Alper Çankaya Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli, Hangi Dizilerde Oynadı?

Alper Çankaya, Gaddar dizisindeki Enver karakteriyle izleyicilerin karşısına çıkıyor. Peki, Gaddar'ın Enver'i Alper Çankaya kim, kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı?

Yayın Tarihi: 18.01.2024 12:25
Güncelleme Tarihi: 18.01.2024 12:25

Gaddar Dizisi Enver Kimdir? Alper Çankaya Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli, Hangi Dizilerde Oynadı?

Gaddar Dizisi Enver'i Kim Oynuyor, Gerçek İsmi ne? Gaddar Enver Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?

Alper Çankaya, son olarak Aile dizisinde Bedri rolüyle izleyiciyle buluşan başarılı bir oyuncudur. Aile dizisi final yaparken, Alper Çankaya Gaddar dizisine transfer oldu. Çankaya, Gaddar dizisinde mahalledeki mekanlara ele geçirmeye çalışan karanlık bir adam olan Enver rolünü canlandırıyor.

gaddar

ALPER ÇANKAYA KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

1990 doğumlu olan Alper Çankaya, kökeni Tekirdağ'a dayanan bir sanatçıdır. Lise eğitimini Ankara'da tamamladıktan sonra Gazi Üniversitesi İktisat Bölümüne başlasa da, ilerleyen dönemlerde Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümüne yönelerek eğitimine devam etti.

Üniversite yıllarında, Bilkent Tiyatrosu'nda birçok oyunun sahnelemesinde yer aldı ve bu süreçte Aleksey Burago, Daniel Irizarry, Erdal Küçükkömürcü, Jason Hale, Işıl Kasapoğlu, Zeynep Ekin Öner gibi tanınmış yönetmenlerle çalışma fırsatı buldu. Ayrıca, Method Acting ve Linklater Voice Seminerleri gibi eğitimlere de katıldı.

2016 yazında Shangai Theatre Academy bünyesinde burslu olarak geleneksel Çin operası eğitimi alan Çankaya, 2015-2017 yılları arasında Bilkent Çocuk Tiyatrosu'nda eğitmenlik ve reji asistanlığı görevlerini üstlendi.

gaddar

Mezuniyetinin ardından, sınıf arkadaşlarıyla birlikte sahne 367'yi kuran sanatçı, tiyatro çalışmalarının yanı sıra Vatanım Sensin, Söz Senettir, Çukur, Baba, Yargı, Aile ve Gaddar gibi çeşitli film ve dizilerde de kendine yer buldu.