Bist 100
10.319,96 1%
DOLAR
32,28 -0,04%
EURO
35,08 -0,06%
ALTIN
2.457,17 0,13%

Kabızlığa elveda, motor gibi çalışan bağırsaklara merhaba! Günde bir bardak içmek yeter

Kabızlık sindirim sisteminin en sıkıntılı sorunlarından biridir. Bu doğal yöntemle bağırsak hareketleri artacak, kronik kabızlık da ortadan kalkacaktır.

Yayın Tarihi: 02.05.2024 07:12
Güncelleme Tarihi: 02.05.2024 07:12

Kabızlığa elveda, motor gibi çalışan bağırsaklara merhaba! Günde bir bardak içmek yeter

En sık görülen sindirim problemlerinden biri kabızlıktır. Kabızlık, etkilenen kişilerin yaşam kalitesini büyük ölçüde etkiler, bu nedenle mümkün olan en kısa sürede çözümlenmesi gerekir. Kronik duruma gelebilen kabızlığı gidermenin birkaç yolu vardır. Fakat, bu güçlü doğal içerik bağırsak hareketlerini artırır ve kabızlığı giderir.

Kabızlığa doğal çözüm..

Kabızlığa doğal çözüm

Kabızlık en sık görülen sindirim sorunlarından biridir. Kabızlık için genel olarak çeşitli reçeteli ve reçetesiz ilaçlar vardır, ancak kabızlığı hafifletmenin doğal yolları da vardır.

Kuru erik suyu doğal müshil olarak kabul edilir ve kabızlık semptomlarını hafifletmek için en etkili doğal ilaçlardan biridir. Erik, sindirim sistemini düzenleyen ve bağırsak hareketlerini destekleyen diyet lifi açısından zengindir.

Ayrıca erik doğal çözünebilir diyet lifi içerir. Eriklerin içerdiği 'sorbitol' bağırsakları harekete geçirerek bağırsaklardaki dışkıyı yumuşatır. Bu bağırsak hareketlerini kolaylaştıracaktır. Erik suyu, bağırsakların normal işleyişini destekleyen, kolayca sindirilebilen lif içerir.

Bu nedenle kuru erik suyu kabızlık belirtilerinin hafifletilmesinde etkili bir rol oynamaktadır. Ayrıca erik suyu vücudunuzun su dengesini korumaya yardımcı olan doğal şekerlerle elektrolitler içerir.