Soğan yemeklerimizin vazgeçilmez bir öğesidir ve lezzeti sayesinde yemeklerimize ayrı bir lezzet katar. Ancak soğan dolması da bu sebzeyi çok farklı ve lezzetli şekillerde tüketmemiz için bir reçetedir. Evde bulunan malzemelerle pratik olarak hazırlayabileceğimiz bu tarifin adımlarını sizlere tek tek anlatacağız. Detaylar haberimizde...
DENEYENLER BAYILACAK, KİMSE TADINA DOYAMAYACAK! YAPMASI PRATİK ETLİ SOĞAN DOLMASI TARİFİ
Ev yemeklerinin lezzeti her zaman özeldir ve özellikle geleneksel tarifler sofralarımızı renklendiren keyiflerden biridir. Bugün sizlere klasik Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden enfes soğan dolması tarifini sunuyoruz. Bu pratik ve ekonomik tarif, soğanın muhteşem lezzetini pirinç ve et karışımıyla birleştirerek damak tadınıza hitap ediyor. Peki soğan dolması nasıl yapılır? Soğan dolması tarifi aşağıda...
Geleneksel Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden soğan, akşam yemeğinize mükemmel lezzeti getirecek. Bu pratik ve ekonomik tarif, soğanın eşsiz lezzetini et ve pilavla birleştirerek mükemmel bir uyum yaratıyor. Üstelik yapımı da oldukça basittir. İşte soğan dolması tarifi ve püf noktaları...
ETLİ SOĞAN DOLMASI TARİFİ
MALZEMELER:
7 iri soğan
1 su bardağı pirinç (150 gr)
150 gr kıyma
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı isot
1 tepeleme tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
SOS İÇİN:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı sumak
2,5 su bardağı su (500 ml)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
ÜZERİ İÇİN:
2 çorba kaşığı pekmez
2-3 çorba kaşığı süzme yoğurt
Kıyılmış maydanoz
YAPILIŞI:
Soğanları soyun ve uzunlamasına kesin. Kaynayan suya tuz ekleyin ve soğanları 15-20 dakika haşlayın. Geniş bir kapta kıyma, soğan püresi, sarımsak, biber ve salça, nar ekşisi, zeytinyağı, nane, sumak, isot, tuz ve karabiberi birleştirin. Yıkanmış pirinci ekleyin ve iyice karıştırın. Haşlanmış soğanı zarından ayırıp hazırladığınız karışımın üzerine dökün. Tereyağı ve zeytinyağını bir tavada eritin. Domates salçasını ekleyip kızartın. Su, sumak, tuz ve karabiberi ekleyip kaynatın. Kaynayan sosu dolmaların üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 50 dakika pişirin. Fırından çıkarın, dolmaların üzerine pekmez sürün ve 10 dakika daha fırına verin. Servis yapmadan önce üzerlerine süzme yoğurt ve kıyılmış maydanoz serpip afiyetle yiyin.