Bist 100
10.319,96 1%
DOLAR
32,26 -0,07%
EURO
35,08 -0,07%
ALTIN
2.454,43 0,02%

Bu marka sigara içenler yandı! Artık hiçbir yerde satılmayacak!

Sigara zamları sonrasında şimdi de satış yapılmama kararı alındı! Tüm detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 02.05.2024 09:21
Güncelleme Tarihi: 02.05.2024 09:21

Bu marka sigara içenler yandı! Artık hiçbir yerde satılmayacak!

Bu marka sigara içiyorsanız yandınız! Artık hiçbir yerde bu sigara satılmayacak! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

SİGARA SATILMAMA KARARI

Tekel Bayileri Yardımlaşma Platformu Başkanı Erol Dündar sosyal medya hesabı üzerinden British Amerikan Tobacoo'nun sigaralarının artık satılmayacağını açıkladı. Bu markayı satan bayilerin artık hiç kâr elde edemediği söylenirken raflardan kaldırılma kararı alındı. BAT şirketinin yeni satış politikası ile pos cihazlarındaki komisyonların yükselmesi sebebiyle bayilerin kârları da sıfıra indi. Bayiler BAT firmasıyla görüşse de bir sonuç alamadılar. Bu sebeple artık BAT firmasının sigaralarının hiçbir yerde satılmayacağı açıklandı. 

bu marka sigara artık satılmayacak

16 milyon vatandaş güncel olarak sigara tüketiyor. Uzmanlar ise sigarayı bırakan kişilerin eski sağlıklı vücutlarına dönebilmeleri için 10 sene zaman gerektiğini söylüyor. Sigaranın içinde nikotin ve benzer maddeler yer alıyor, bu maddeler vücutta da bulunuyor. Ancak bu maddeler dışarıdan aldığı zaman vücut bağımlılık geliştiriyor ve insanlar sigarayı bırakamıyor. Sigara cilt problemleri, diş ve diş eti problemleri, ağız ve yutak kanseri, gırtlak ve nefes problemleri, beyin hastalıkları ve kanseri, kalp damar tıkanıkları, göz problemleri, solunum yolları problemleri, sindirim organları problemleri, kısırlık ve çocuk düşürme riski, kanser türleri, el ve tırnak sararmaları, kemik hastalıkları, dolaşım organları zararları, yorgunluk, ruhsal gerilim ve performans düşüklüğü gibi zararlar veriyor.