Bist 100
10.319,96 1%
DOLAR
32,25 -0,08%
EURO
35,1 -0,02%
ALTIN
2.452,23 -0,07%

Altını doları solda sıfır bıraktı! Parasını buna yatıran balya balya para kazanıyor!

Altın ve dolara yatırımın hızla arttığı günlerde Hatice Kolçak’ın açıklamasıyla tüm yatırımları bir kenara bırakıp bu yatırıma koşacaksınız. Paraya para dedirtmeyen bu yatırım ne?

Yayın Tarihi: 02.05.2024 08:38
Güncelleme Tarihi: 02.05.2024 08:38

Altını doları solda sıfır bıraktı! Parasını buna yatıran balya balya para kazanıyor!

kazanmaya devam ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Hatice Kolçak son açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çekti. Kolçak yatırımcılara önemli bir tavsiyede bulundu. En çok kazandıran yatırım aracını açıkladı. Geleneksel algıyı yıkan bu açıklama yatırımcıları farklı seçenekleri değerlendirmeye teşvik ediyor. Ne altın ne de dolar... Peki hangi yatırım aracı bu kadar dikkat çekiyor? Hatice Kolçak'ın bu çarpıcı açıklaması yatırımcıları merak içinde bırakıyor.

Altını doları solda sıfır bıraktı! Parasını buna yatıran balya balya para kazanıyor!

Yatırım Yapmak İsteyen Gümüşe Yönelsin Açıklaması

Merkez Bankası'nın faiz oranını sabit tutma kararının ardından dolar ve altın fiyatlarında artışlar gözlendi. Bu durum Türk lirası elinde bulunan vatandaşların dolar mı altın mı alacakları konusunda tereddüt yaşamalarına neden oldu. Ünlü ekonomist Hatice Kolçak ise konuya ilişkin çarpıcı bir uyarıda bulundu.

Ne dolar ne altın... Buna yatırım yapan paraya para demeyecek! Küresel piyasalarda altın fiyatlarındaki yükseliş İsrail-İran gerilimi gibi faktörlerle ilişkilendirilirken Hatice Kolçak altındaki bu artışın büyüme oranını önemli ölçüde etkilediğini belirtti. Son dönemde dolar ve altın fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle Türk lirası elinde bulunan vatandaşlar alternatif yatırım arayışına girdi. Gümüşün altından daha hızlı bir ivme kazanabileceğini belirten Kolçak özellikle altının hızlı yükselişini ardından gümüşün yakalanması gerektiğine işaret etti.