Bist 100
10.739,57 0%
DOLAR
32,2 -0,01%
EURO
35,01 -0,01%
ALTIN
2.507,79 0,79%

PTT'den hane başına 4.000 TL’ye kadar taze destek! Hemen IBAN'a gönderilecek

Aile Bakanlığı'nın sağladığı destekler için başvuru süreci bulunuyor. Genel olarak e-Devlet üzerinden yapılan başvurular sonrasında SYD görevlileri tarafından ev ziyaretleri gerçekleştiriliyor ya da başvuru yapan birey merkeze çağırılıp bilgilerin doğru bir şekilde sunulması isteniyor.

Yayın Tarihi: 10.05.2024 14:41
Güncelleme Tarihi: 10.05.2024 14:41

PTT'den hane başına 4.000 TL’ye kadar taze destek! Hemen IBAN'a gönderilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ardı arkası kesilmeyen konularda destekler sağlanmaya devam ediyor. Toplum tarafından dezavantajlı olan kesime yönelik olarak bir çok destek sağlanırken, hak sahibi olunması konusundaki başvuru şartları da merak ediliyor. Aile Bakanlığı'nın sağladığı destekler için başvuru süreci bulunuyor. Genel olarak e-Devlet üzerinden yapılan başvurular sonrasında SYD görevlileri tarafından ev ziyaretleri gerçekleştiriliyor ya da başvuru yapan birey merkeze çağırılıp bilgilerin doğru bir şekilde sunulması isteniyor. Yapılan değerlendirme heyete sunulurken, onay alınması durumunda hak sahibine düzenli ya da tek seferlik olarak ödemeler başlayabiliyor.

tll

AİLE BAKANLIĞI SOSYAL DESTEK ÖDEME TUTARLARI

Bakanlık tarafından sunulan yardımlar arasında, nakdi destekler, gıda ve erzak yardımı, yakacak yardımı (odun ve kömür), doğalgaz ve elektrik tüketim desteği, kira yardımı gibi birçok önemli hizmet bulunmaktadır. Kış mevsiminde en çok dikkat çeken doğalgaz ve yakacak desteği olarak bilinirken, çocukların eğitim ve sağlık masrafları için şartlı yardımlar ve SED yardımı gibi özel programlar da mevcuttur. engellilere, yaşlılara, dul ve yetim vatandaşlara da aylık olarak maaş bağlanmaktadır. afetzedelere ve sonradan vatandaşlığa geçen mültecilere yönelik de bir çok hak sahibi olunabilecek destekler mevcuttur. 

tll

Çocuğu olan hanelere dikkat çeken destek SED desteği olarak bilinmektedir. Ayrıca, ihtiyaç sahiplerine aylık bir defaya mahsus olmak üzere 1.250 TL ile 4.000 TL arasında değişen miktarlarda nakdi yardım yapılabilmektedir. Tutarlar başvuru yapılan birime göre değişkenlik göstermekte iken vakfın bütçesine göre şekillenebilmektedir. Başvuru sürecinin başlangıcı, bitişi, ödeme tarihleri ve diğer önemli bilgiler, resmi duyurularla Aile ve Sosyal Destek Bakanlığı ve PTT şubeleri tarafından paylaşılmaktadır. Ödemeler genel olarak PTT şubelerinden yapılırken, e-Devlet aracılığı ile bu destekler IBAN'a aktarımı da sağlanmaktadır.