Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Sabah uyanınca 1 tutam yiyenin hayatı değişecek! Dert tasa geride kalıyor

Bir tutam yiyerek bütün stresinizden kurtulabilirsiniz! Tüm detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 02.05.2024 00:19
Güncelleme Tarihi: 02.05.2024 00:19

Sabah uyanınca 1 tutam yiyenin hayatı değişecek! Dert tasa geride kalıyor

Bütün yorgunluğu, siniri stresi alıp götürüyor! Sabahları aç karnına bir tutam yemek yetiyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

SABAHLARI BİR TUTAM YEMEK YETERLİ

Türk sofralarında önemli bir yeri olan çörek otu faydaları da saymakla bitmiyor. Hamur işlerinde sık sık kullanılan çörek otu sağlığa da birçok fayda sağlıyor. Çörek otu içinde olan antioksidanlar vücuttaki serbest radikallerle savaşıp bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Çörek otu öksürüğe iyi geliyor. Sabahları aç karnına yarım çay kaşığı az su ile yutulduğu zaman bağırsakları temizliyor, hazım süresini kolaylaştırıyor ve baş ağrısını hafifletiyor. 

.çörek otu faydaları

Bir kase yoğurt içine bir tatlı kaşığı dövülmüş çörek otu koyup karıştırabilirsiniz. Aç karnınıza bu karışımı yiyerek tok hissedebilir ve kilo kontrolü yapabilirsiniz. Çörek otu içinde olan yağ asitleriyle kalp sağlığını destekliyor. İçinde olan mineraller kemiklere iyi geliyor. Sindirim sistemine iyi geliyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Cilt sağlığını destekliyor, anti inflamatuar özellikleriyle iltihaplanmalara iyi geliyor. Kolesterol seviyelerini dengeliyor, kan şekerini düzenliyor ve vücuttaki birçok sistemi destekleyebiliyor. Faydalarını görmek için düzenli olarak tüketilmesi gerekiyor.