Bist 100
10.269,06 0%
DOLAR
32,27 0,04%
EURO
34,89 0,5%
ALTIN
2.405,64 1,02%

Yeni kıyafet almayı unutturacak teknik! Kıyafetlerin ömrünü 5 yıl uzatıyor

Yeni bir kıyafet satın aldığınızda, onu mümkün olduğunca uzun süre korumak ve kullanmak istersiniz. Bu sadece cebinize dost değil, aynı zamanda çevre için de daha sürdürülebilir bir seçenektir. İşte giysilerinizin ömrünü uzatmanın bazı ipuçları. Detaylar haberimizde...

Yayın Tarihi: 26.03.2024 08:32
Güncelleme Tarihi: 26.03.2024 08:32

Yeni kıyafet almayı unutturacak teknik! Kıyafetlerin ömrünü 5 yıl uzatıyor

Satın aldığınız giysileri uzun ömürlü hale getirmenin en etkili yollarından biri, doğru bakımı sağlamaktır. Yıkama talimatlarına uygun hareket etmek, giysilerinizi renklerini ve dokularını koruyarak, uzun süre kullanmanızı sağlar. Ayrıca, giysilerinizi düzenli olarak havalandırmak ve depolamak da önemlidir. Bu basit adımlar, giysilerinizin ömrünü belirgin bir şekilde uzatacak ve sizi sık sık alışveriş yapma zorunluluğundan kurtaracaktır.


İŞTE KIYAFETLERİNİZİN ÖMRÜNÜ UZATMANIN İPUÇLARI!Satın aldığınız her kıyafetin iç etiketlerini dikkatlice okuyun. Bu etiketlerde belirtilen hammadde türlerine ve yıkama talimatlarına dikkat edin.

Kıyafetleri Gruplandırın:

Kıyafetleri yıkamadan önce renklerine ve dokularına göre gruplayın. Pamuk ve polyester gibi farklı malzemeleri aynı yıkama programında ve sıcaklıkta yıkamaktan kaçının.

Makineyi Fazla Doldurmayın:

Çamaşır makinesini çok doldurmadan uygun programda yıkayın. Makineyi aşırı doldurmak, giysilere zarar verebilir ve tüylenmeyi artırabilir.

Kısa Programları Tercih Edin:

Çok uzun yıkama programları, ürünlerde aşınmayı ve renk değişimini artırabilir. Bu nedenle kısa programları tercih edin ve devir sayısını azaltın.

Uygun Derecede Yıkayın:

Özellikle pamuk ve denim gibi kumaşları ters çevirerek, düşük devirde ve uygun deterjanlarla 40 dereceye kadar yıkayın.

İç Çamaşırlarını Torbaya Koyun:

Hassas giysileri doğrudan çamaşır makinesine atmaktan kaçının. Bunları narin bir torbaya yerleştirerek yıkayın.

Koyu Renklileri Tersten Yıkayın:

Koyu renkli kıyafetleri tersten yıkayarak renklerinin korunmasını sağlayın.

Çok Kurutmaktan Kaçının:

Pamuk-polyester karışımı gibi kumaşlar için düşük devir ve kısa programlar tercih edin. Kurutma makinesinde fazla kurutmayın, daha hafif bir nemde bırakın.