Bist 100
10.721,83 0%
DOLAR
32,21 0,01%
EURO
35,05 0,09%
ALTIN
2.518,96 1,24%

Ev sahibi olmak Vakıfbank'tan geçiyor! Konut kredisi faizi düştü de düştü

Son zamanlarda sunduğu kampanyaları ile müşterisini cezbeden Vakıfbank konut kredisi kampanyasında ortalamanın altına düşen kredi faizleri ile dikkatleri üzerine toplamaya devam ediyor.

Yayın Tarihi: 09.05.2024 15:34
Güncelleme Tarihi: 09.05.2024 18:26

Ev sahibi olmak Vakıfbank'tan geçiyor! Konut kredisi faizi düştü de düştü

Artan maliyetler sebebiyle ülkemizde ev sahibi olmak büyük bir yük haline gelmiş bulunuyor. Konut fiyatlarını tek seferde ödeme güçlüğü çeken bireyin tek çaresi bankaların sunduğu fırsatlar olurken, bankaların düzenledikleri konut kredisi kampanyaları yakından takip ediliyor. Bu kampanyalar düşük faiz ya da uzun vade kampanyaları olabiliyor.

Son zamanlarda sunduğu kampanyaları ile müşterisini cezbeden Vakıfbank konut kredisi kampanyasında ortalamanın altına düşen kredi faizleri ile dikkatleri üzerine toplamaya devam ediyor. Kamu bankaları, konut kredisi düşünenlerin ilk tercihi olmaya devam ediyor. Tarihsel olarak, kamu bankaları kar amacı gütmeyen kurumlar olarak, devletin belirli sektörleri destekleme politikalarının bir parçası olarak bilinirken, düşük faiz oranları bu kaspamda devreye giriyor.

tll

VAKIFBANK KONUT KREDİSİ KAMPANYASI

Kamu Bankaların sektörlerin gelişmesine olanak sağlayan kredi imkanları dikkat çekiyor. Konut sektörüne de uzun süredir el atan Vakıfbank, vatandaşa uygun maliyetlerle ev sahibi olma imkanını da sağlıyor.

Ekonomi konusunda yaşanan dalgalanmalar kamu bankalarının bu politikalarında değişikliğe mahal verirken, biraz da olsa kar payı amacı güdülmeye başlanmıştır. Özellikle de krediler ortalama olarak faiz oranında seyrederken, Vakıfbank tarafından başlatılan konut kredisi kampanyasında geri ödemeler diğer bankalara istinaden bir nebze de olsa geriden gelebilmekte.

tll

Özellikle de yaz sezonunda yüzde 32 oranında konut satışı artış göstermiş iken Vakıfbank müşterilerine sunduğu bu fırsat ile konut sektörünün daha da hareketlenmesine olanak sağlayacağı benziyor. 120 ay varan vadelerle konut kredisi kullanan birey aradığı finansmana anında ulaşabiliyor. Vakıfbank tarafından %3,79'luk faiz oranı konut kredisi kullanmak isteyen birey için büyük bir avantaj olarak karşısına çıkıyor. Bankanın resmi internet sitesinde yer alan hesaplama aracında 900 bin TL tutarındaki konut kredisi kullanmak isteyen müşteriye özel olarak hesaplama yapılmış bulunuyor. 120 ay vade üzerinden 900 bin TL çekecek olan müşteri %3,79 faiz oranı ile Aylık 34.000 TL ödeme gerçekleştiriyor