Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Anında bardakları jilet gibi parlatacak yöntem! Tek bir malzeme yetiyor

Bulaşık makinesinde yaşanan alınmadan dolayı bardaklarımız zamanla parlaklığını yitirir. Ancak tek bir malzeme ile bu durumun önüne geçip bardaklarınızı yeni gibi yapmanın formülü bulundu. İşte Detaylar...

Yayın Tarihi: 08.05.2024 14:47
Güncelleme Tarihi: 08.05.2024 14:47

Anında bardakları jilet gibi parlatacak yöntem! Tek bir malzeme yetiyor

Özellikle cam bardaklarda görülen bu parlaklık sorunu uzun süre kullanım sonucu ortaya çıkabilir. Ancak tek bir malzeme ile bunun önüne geçmek mümkün. Özellikle çizik ve puslu bir görünüme sahip olan cam bardaklarınız saniyeler içinde eski görünümüne sahip olsun istemez misiniz?

Sirke ile Bardaklarınız Yepyeni Olacak!

Elma sirkesi mutfakta pek çok yönden büyük bir yardımcımız olmuştur. Bu mucizevi sirke sayesinde bardaklarınız hiç olmadığı kadar parlak görünecek. İlk olarak bir kaba bi ölçek su ve bir ölçek elma sirkesi ekleyiniz. Hazırladığınız sirkeli suya bardaklarınızı bir süre koyup bekleyin. Yaklaşık yarım saat sirkeli suda bekleyen bardaklarınız için sonrasında temiz bir havlu ile kurulama yapınız.

Anında bardakları jilet gibi parlatacak yöntem! Tek bir malzeme yetiyor

Matlığı Gideren Tuz

Elma sirkesinde olduğu gibi matlaşmış ve rengi değişmiş cam bardaklarınızı tuzlu bir suda beklemeniz oldukça etkili olacaktır. Bulaşık makinesinde zamanla oluşan çizik ve mutlak durumunu önlemek için parlatıcı ve makine tuzu kullanmanız da önerilir.

Kullandığınız bu ürünler hem bulaşık makinenizi temiz tutar. Hem de bardak ve taşaklarını daha temiz tutmaya yardımcı olacaktır. Bulaşık makinesinin filtre bölümünü belli zaman dilimlerinde temizleyip yerine yerleştirmek de bardaklarınıza zarar vermekten kurtulur.