Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Aracını muayeneye götürenler dikkat! Artık bu parayı ödemeyeceksiniz

Mahkeme kararına göre, TÜVTÜRK'ün araç muayenesi için banka veya kredi kartıyla ödeme yaparken aldığı komisyonun yasa dışı olduğu değerlendiriliyor. Bu karar milyonlarca araç sahibini fazlasıyla sevindirdi.

Yayın Tarihi: 19.05.2024 22:17
Güncelleme Tarihi: 19.05.2024 22:17

Aracını muayeneye götürenler dikkat! Artık bu parayı ödemeyeceksiniz

Mahkeme tarafından alınan bir karar gereği, TÜVTÜRK'ün araç muayenesinde banka ya da kredi kartıyla ödeme yaparken aldığı komisyonun yasa dışı olduğu değerlendiriliyor. Bu karardan etkilenenler haklarını nasıl savunacaklarını merak ediyor.

Trabzon'da yaşayan Ömer Altuntaş'tan, aracının muayenesi için gittiği teknik kontrol noktasında banka kartıyla yaptığı ödemeden dolayı 12,41 TL komisyon tahsil edilirken Altuntaş, bu durumu Tüketici Mahkemesi'ne taşıdı. Mahkeme heyeti Altuntaş lehine karar vererek 12,41 TL komisyon ücretinin bütün masraflar dahil olmak üzere 131 TL ödenmesine karar verirken bu karar emsal niteliğinde olup, benzer durumlardan şikayetçi olanlar, uğradıkları zararları hızla telafi etme hakkına sahip olacağı bildirildi.

Aracını muayeneye götürenler dikkat! Artık bu parayı ödemeyeceksiniz

Ömer Altuntaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında raç muayene ücretini ödeyecek nakit parası olmadığı için banka kartı ile ödeme yaptığını söyledi. Muayene istasyonunda ödeme sırasında komisyon ücretiyle karşılaştığını söyleyen Altuntaş, “Komisyon ücretinin nedenini sorduğumuzda bize hukuki bir dayanak sunma zorunluluğunun olmadığını söylediler. 12,41 TL komisyon ücreti ödemek zorunda kaldık. Daha sonra mahkemeye başvurdum ki bu da elbette zor bir süreçti. Fakat, mahkemede haklı durumda olduğumuz ortaya çıktı. Buna göre alınan 12,41 TL komisyon ücreti tarafımıza iade edilecektir. İşte bu nedenle bilgilendirme ve farkındalık yaratma yönünde böyle bir adım attım.” dedi.