Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Duyanlar akın akın satın alıyor! Ünlü ekonomist 3 bin birden artacak diyip bombayı patlattı

Piyasadaki hareketlilikle birlikte, uzmanlardan isimlerden peş peşe açıklamalar geliyor. Altın ve finans piyasaları uzmanı Atilla Yeşilada, yatırımcıları ciddi şekilde uyardı. İşte detaylar…

Yayın Tarihi: 19.05.2024 14:24
Güncelleme Tarihi: 19.05.2024 14:24

Duyanlar akın akın satın alıyor! Ünlü ekonomist 3 bin birden artacak diyip bombayı patlattı

Ünlü Ekonomist Atilla Yeşilada yatırımcılar için önemli olan detayları tek tek açıklandı. Detaylar haberimizde…

işçi

ATİLLA YEŞİLADA: 3 BİN BİRDEN ARTACAK

Ekonomist Atilla Yeşilada, borsanın son dönemdeki büyümesine ilişkin önemli bir uyarıda bulunarak tüm zamanların en yüksek seviyesini vurdu.

TL varlıklara ilginin arttığı, politika faizlerinin yüzde 50'nin üzerine çıkmasıyla yatırımcıların borsaya yöneliminin de arttığı söyleniyor.

Türk lirası mevduat faizlerinin yüzde 60'lara çıkmasıyla birlikte Borsa İstanbul'da hisselere olan talebin arttığı gözlendi. Borsa yakın zamanda 10 bin sınırını aşarak rekor kırdı.

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, Türkiye'nin gri listeden çıkarılmasıyla sıcak para akışının devam edeceğini, hisse senetlerine ilginin artacağını, borsaya büyük sermaye girişi yaşanacağını düşünüyor. Borsanın değerinin 12 bin dolar seviyesinde olacağını ancak yıl sonuna kadar kademeli olarak 15 bin dolara çıkacağını öngörüyor.

3 BİN ARTACAK

Hisse senetlerinde yaşanan artışların ardından borsanın rekor kırdığını söyleyen Atilla Yeşilada, şunları söyledi:

"Türkiye gri listeden çıktıktan sonra sıcak para akışı devam edecek. Son dönemde hisse senetlerine yatırımcı ilgisinin arttığını görüyoruz. Bu da borsaya ciddi bir sermaye akışı olacağını gösteriyor. Borsanın değeri artacak" " evet "12 bin dolar da ama yıl sonuna kadar yavaş yavaş 15. bin dolar'a ulaşacak." İfadelerini kullandı.

UYARI: BU HABER YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR