Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,25 0,04%
EURO
35,3 0,27%
ALTIN
2.512,43 0,97%

Emekliyi havaya uçuracak tarih verildi! Yeni zam ile promosyonlar da coşacak!

Gerek emekli maaş zammı, gerekse de emekli promosyonları ile alakalı gelişmeler mevcut. İşte detaylar

Yayın Tarihi: 09.05.2024 11:53
Güncelleme Tarihi: 09.05.2024 11:53

Emekliyi havaya uçuracak tarih verildi! Yeni zam ile promosyonlar da coşacak!

Özgürlüğün tadının çıkarılacağı emeklilik dönemi, finansal anlamda da özgürlük sağlanması anlamına gelmektedir. Geçtiğimiz dönemde asgari ücretin kat be kat üzerinde seyreden emekli maaşları, emekli sayısının gün gün artış göstermesi ile hazinedeki payın azalmasından mütevellit oransal olarak azalma göstermektedir. Asgari ücret neredeyse emekli maaşının 2 katı ödendiği şu günlerde açlık sınırının kat be kat alında seyreden emekli maaşı alan bireye özel olarak gerek hükümet tarafından gerekse de bankalar tarafından bir çok destek sağlanmaktadır. Hükümet tarafından Temmuz zammı öncesinde bir çok destek paketinin devreye alınacağı belirtilirken, bankalar da emekli promosyonu ve ek ödemelerle destek verebilmektedir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim öncesinde emekli promosyonlarına zam yapılması konusunda kamu bankalarına talimat göndermiş ve 5 bin TL civarında seyreden emekli promosyonları 12 bin liraya kadar yükseltilmişti. Özel bankalar da konu ile alakalı harekete geçerek promosyonlarını arttırmış bulunmaktadır. Gerek özel gerekse de kamu bankaları tarafından sunulan emekli promosyon tutarları merak ediliyor. Kamu bankalarında tutarlar 12 bin liraya kadar yükselmiş bulunurken, özel bankalarda bu tutar 18 bin liraya kadar çıkartılmış bulunuyor.

tll

En yüksek promosyon ödemesi yapan banka merakla araştırılırken, emekli refahına en uyan banka ile anlaşma yoluna gidiyor. Bu kapsamda bankaların sunduğu kampanyalar önem arz ediyor. Gerek kampanyaları gerekse de promosyon tutarları ile o 2 banka emekli kapma savaşında öncü olurken, toplam tutar 18 bin lira olarak açıklanmış bulunuyor.

Bilindiği üzere emekli promosyonları emekli maaşı arttıkça artış gösteriyor. EYT sonrasında milyonlarca aday emeklilik hakkı kazanmış iken bu rekabet ortamında yüksek promosyon veren Yapı Kredi ve ING Bank tercih edilen bankalar arasında ilk sırada yer alıyor.

YAPI KREDİ BANKASI EMEKLİ PROMOSYONU

Yapı Kredi Bankası, emeklilere aylık net maaş tutarına göre değişen promosyonlar sunuyor. Örneğin, 0 - 9.999 TL arası maaş alan emeklilere 6.250 TL, 10.000 - 14.999 TL arası maaş alanlara 10.000 TL ve 20.000 TL ve üzeri maaş alanlara ise tam 15.000 TL promosyon ödemesi yapıyor. Toplamda düzenlediği 3 kampanyası ile birlikte 3 bin lira ek ödeme sunan banka emekliye 18 bin lira ödüyor.

tll

ING BANK EMEKLİ PROMOSYONU

iNG Bank ise benzer bir yapıda promosyonlar sunarak, emeklilerin maaş aralıklarına göre 6.250 TL’den 15.000 TL’ye kadar promosyon ödemesi gerçekleştiriyor. öTE Yandan banka emekli promosyonuna ek olarak otomatik fatura talimatına özel 3 bin lira ödeme ile tutarı 18 bin liraya kadar çıkarıyor.

EMEKLİ PROMOSYONLARI ARTACAK MI?

Bu rekabet ortamı, emekliler için büyük avantajlar sunuyor. Bankalar, emeklileri kendi müşteri portföylerine çekmek için birbiriyle yarışıyor ve bu durum, emeklilere daha yüksek promosyon ödemeleri ve ek fırsatlar şeklinde geri dönüyor. Özellikle de Temmuz ayında yapılacak olan emekli ara zammı akabinde bankaların yeni kampanyalar başlatacağı ve promosyon ödemelerini daha da arttırabileceği belirtilmiş bulunuyor.