Bist 100
10.744,09 0%
DOLAR
32,21 0,01%
EURO
35,06 0,12%
ALTIN
2.512,89 0,99%

Canlı yayında asgari ücret zammı açıklandı! Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

Asgari ücretin artırılması yönünde kayda değer bir talep masadaydı ancak hükümet kapıyı kapattı. Gazeteci Yavuz Barlas asgari ücret artışını canlı yayında duyurdu.

Yayın Tarihi: 09.05.2024 15:01
Güncelleme Tarihi: 09.05.2024 18:26

Canlı yayında asgari ücret zammı açıklandı! Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

İşçiler yaz aylarında ön artış beklerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışanların hayallerini yıkan bir açıklama yaparak Haziran ayında asgari ücrete herhangi bir zam yapılmayacağını duyurdu.

Asgari ücrette artış olacak mı?

Bakan Vedat Işıkhan, maaş artışları konusunda kapıyı kapatsa da bugün asgari ücretteki geçici artışa ilişkin ciddi şikâyetler gündeme geldi. Habertürk.com'da genel yayın yönetmenliği yapan Yavuz Barlas canlı yayında temmuz ayında asgari ücret miktarına yüzde 15-20 oranında zam yapılmasını beklediğini söyledi. Barlas, ekonomist Şeref Oğuz'un Eylül ayında asgari ücrete zam yapılması yönündeki lobi çalışmalarının gerçekçi olmadığına inandığını da ifade etti.

Canlı yayında asgari ücret zammı açıklandı

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'ın geçtiğimiz günlerde kıdem tazminatı ile asgari ücretle ilgili açıklamalarını değerlendiren Yavuz Barlas, "Türkiye'de sendikaların örgütlenme düzeyi çok düşük, dolayısıyla işçilere bu kadar yetki vermek çok zor." dedi. Barlas, kıdem paketine ilişkin yaptığı açıklamada ise "Emeklilik hakları çok önemli haktır. Bu hakkın ise sonuna kadar korunması ve konunun da tartışılmaması gerekiyor." diye konuştu.

Yavuz Asgari ücretin artırılmasının enflasyonu artıracağı iddiasına ilişkin ise "Birlikte oturup teoriyi tartışalım. Bu teoriyi ortadan kaldıralım." şeklinde ifadeler kullandı.

YÜZDE 15 İLA 20 ARASI

Asgari ücretin artırılıp artırılmayacağına ilişkin tartışmaya ilişkin konulan Yavuz Barlas, kimse hoşlanmasa bile artırılacağını beklediğini söyledi. Barlas, yüzde 15 ila 20 oranında artış beklediğini açıklayarak asgari ücret miktarının 20 bin liraya çıkacağını iifade ederken meklilerin ve memurların da temmuz ayı içinde maaşlarına zam yapılacağını kaydetti.