Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Milli İstihbarat Akademisi (MİA) başvuru şartları ve tarihleri için kritik gün! O güne dikkat

MİT akademisi (MİA) başvuru şartları neler? MİT akademisi başvuruları ne zaman? İşte detaylar..

Yayın Tarihi: 20.05.2024 08:30
Güncelleme Tarihi: 20.05.2024 08:30

Milli İstihbarat Akademisi (MİA) başvuru şartları ve tarihleri için kritik gün! O güne dikkat

Milli İstihbarat Akademisi (MİA), tarafından son dakika açıklama geldi. Yapılan açıklamada MİT bünyesinde lisans üstü programlarının açılacağı müjdesi verildi. Türkiye’nin istihbarat ve güvenlik alanlarındaki akademik çalışmalarına yeni bir soluk getirileceği açıklamasına istinaden Haziran ayında başlayacak olan öğrenci kabul süreciyle birlikte, Eylül ayında ilk eğitimler başlayacak. Peki MİT akademisi başvuru şartları neler? MİT akademisi başvuruları ne zaman? İşte detaylar..

MİA Başkanı Prof. Dr. Talha Köse tarafından geçtiğimiz Cuma günü son dakika olarak açıklanan MİT akademisi başvuruları merakla araştırılıyor. Köse tarafından yapılan açıklamada akademi; istihbarat ve güvenlik çalışmalarını öncü edinecek bir eğitim programı hazırlanacağını belirtti. Türkiye’de istihbarat topluluğu adına başlatılacak olan program ile birlikte bu dalda yeni yaklaşımlar sergileneceği belirtilmiş bulunuyor. Dört Yeni Yüksek Lisans Programı için başvuruların açılacağı belirtilirken, bu programlar;

• İstihbarat Çalışmaları

• Güvenlik Çalışmaları

mia

• Afrika Çalışmaları

• Rusya ve Afrika Çalışmaları olarak belirtilmiş bulunuyor.

İlk 4 bölüm ile açılacak olan MİT akademisi İstihbarat ve Güvenlik Enstitüsü bünyesinde ilerleyen süreçte programların sayısını da genişletecek. Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü’nde siber güvenlik, veri bilimi, yapay zekâ gibi alanlarda da çalışmaların ve eğitimlerin başlayacağı da Köse tarafından açıklanmış bulunuyor.

MİA tarafından açılacak olan programlarda ülkemiz için kritik olarak kabul edilecek dillerde eğitim verilmesi sağlanacak. Çince, Rusça, Arapça eğitimleri ile birlikte analiz okulunda duygusal düşüncelerin şekillendirileceği de belirtildi. Bu sayede ülkemizdeki kurumlar için de analitik zeka konusu ön planda olacak. MİA'nın ilk hedefi Türkiye’nin stratejik öncelikleri doğrultusunda hareket etmek olacak.

MİT AKADEMİ BAŞVURU TARİHİ

MİT akademisi başvuruları ile alakalı detaylar daaraştırılmaya devam ediyor. MİT akademi başvuru tarihi Mayıs ayının sonuna kadar şekilleneceği tahmin ediliyor.

MİT AKADEMİ BAŞVURU ŞARTLARI

MİT Akademi başvuru şartları ile alakalı tüm bilgiler Başvuru koşulları ve kontenjanlar, Mayıs ayının sonunda mia.edu.tr üzerinden duyurulacağı belirtilirken Haziran ayının başında başvuruların alınacağı da belirtildi.