Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

SGK'dan Kurban Bayramı desteği! O bireye 5 bin lira bayram öncesi ödenecek

SGK tarafından da emekli ye çalışana ve kimi sosyal destek ödemesi alanalara özel olarak 2027 senesinde başlatılan kampanya devam etmekte iken, pomosyon tutar da sektöre ya da statüye göre değişmektedir.

Yayın Tarihi: 20.05.2024 09:08
Güncelleme Tarihi: 20.05.2024 09:08

SGK'dan Kurban Bayramı desteği! O bireye 5 bin lira bayram öncesi ödenecek

Ülkemzide uzun süredir uygulanma devam eden sosyal yardım programları hayat kutarıcı olaak giderlerin karşılanması ve toplumun refahının sağlanması adına yapılmaktadır. Vatandaşın hayatını doğrudan etkileyen sosyal destekler konusunda araştırmalar ve çalışmaların şu günlerde bir çok artı avantaj da sağlanmaktadır. SGK tarafından da emekli ye çalışana ve kimi sosyal destek ödemesi alanalara özel olarak 2027 senesinde başlatılan kampanya devam etmekte iken, pomosyon tutar da sektöre ya da statüye göre değişmektedir. Ölüm aylığı alan birey de promosyon ödemesinden faydalanacağı belilnmekteyken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği talmiat doğrultusunda MArt ayında tutarlar değişkenlik göstermiştir.

PROMOSYONLAR ARTTIRILDI

Seçim öncesi emekli promosyonlarına yapılan zam akabinde kamu bankaları promosyon tutarlarını 12 bin liraya kadar yükseltmiş iken dul ve yetim fark etmeksizin aylık emekli maaşı üzerinden emekli alan bireye de ödenen tutarlarda artışa gidilmiştir. 

TL

Emekliye sunulan bu desteğin yanı sıra dul ve yetim maaşı alan birey için de alınan bu kararlar doğrultusunda tam da Kurban Bayramı öncesinde başvurulması halinde ödenecek tutar 5.000 TL olarak hesaplanmıştır. 

DUL VE YETİM PROMOSYONU

Hayatını kaybeden sigortalı bireyin hanesine belli başlı kişilere bıraktığı destek olarak bilinen dul ve yetim aylığı -ödemesi aylık maaş olarak ödenmektedir. Bu aylık, hayatını kaybeden kişinin sigorta kapsamında olması ve hak sahiplerinin belirli şartları taşıması durumunda verilmektedir.  Yeni düzenleme ile birlikte daha düşük gelirli dul ve yetim aylığı alanlar için ödeme tutarı 5. bin liraya yükseltilmiştir. 

Bankalara kurumlar tarafından ödenen çalışan ya da emekli maaşlarının tarihleri bir kaç gün öncesinde bankaya sunulmaktadır. Hal bu iken erken aktarılan maaş ödemeleri, bankalara parayı ek olarak işleme imaknı sağlamaktadır. Bu saye de her ay kazanç sağlayan bu bankalari 3 yıllık olarak maaş sahibi alan bireye ödeme  yapmaktadır. Çalışılan kurum, kuruluş ve bankaya göre de ödemeler şekillenmektedir.Bu kapsamda aylık maaş gibi dul ve yetim maaşı alan birey, kamu bankasına gitmesi durumunda 5 bin lira promosyon ödemesi alacak iken tam da Kurban Bayramı öncesinde ödenecek tutar hayat kurtarıcı olarak bilinmektedir.