Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Ekmek bedava oldu! Başvuran o bireye hergün ücretsiz ekmek verilecek

Belediyeler tarafından Halk Ekmek uygulaması indirimli ekmek indirimi sağlarken, çoğu belediyede Halk Ekmek şubeleri yer alıyor. Son olarak açıklanan bir destek programı kapsamında belediye, dar gelirli bireye bedava ekmek dağıtıyor.

Yayın Tarihi: 18.05.2024 14:30
Güncelleme Tarihi: 18.05.2024 14:30

Ekmek bedava oldu! Başvuran o bireye hergün ücretsiz ekmek verilecek

Ocak ayı zamlarından sonra yapılan ekmek zammına gün gün yenisi eklenmeye devam ediyor. Ülke genelinde yaşanan maliyet artışları sebebiyle, fırıncılar tarafından zam haberleri gelmeye devam ediyor. Vatandaşın yaşamını doğrudan etkileyen bu karar akabinde yeni önlemler alınması beklenirken, kimi belediyelerden tarafından da bir çok destek programı başlatılabiliyor.

HALK EKMEK FİYATLARI

Belediyeler tarafından Halk Ekmek uygulaması indirimli ekmek indirimi sağlarken, çoğu belediyede Halk Ekmek şubeleri yer alıyor. Son olarak açıklanan bir destek programı kapsamında belediye, dar gelirli bireye bedava ekmek dağıtıyor. Kestel Belediyesi, bu konuda öncü bir adım atarak, ihtiyaç sahiplerine yönelik ücretsiz ekmek dağıtımına başladığını duyurdu. Belediyenin resmi internet sitesinde yer alan duyuruya göre, bu uygulama mayıs ayının başından itibaren yürürlüğe girdi.

ekmek zammı

DAR GELİRLİYE BEDAVA EKMEK

Belediye tarafından 1000 hanenin dar gelirli olarak kayıtlara geçtiği belirtilirken, diğer ihtiyaç sahiplerine de başvuru yapılması konusunda uyarılar yapılmaya devam ediyor. Başvurular, Vani Mehmet Mahallesi’nde bulunan Sevgi Bankası adresinde kabul ediliyor.

Kestel Belediyesi tarafından başlatılan bu desteğin, fiyat artışlarından mağdur olan dar gelirliye diğer belediyelerin de sağlaması konusunda öncülük teşkil edebileceği tahmin ediliyor