Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

E-Devlet hesabınıza hemen bakmanız gerekiyor! 7 bin 608 TL ödeme yapıldı

Bakan Göktaş tarafından yapılan açıklamada Mayıs ayı ödemelerinin hesaplara aktarıldığı belirtildi.

Yayın Tarihi: 18.05.2024 13:51
Güncelleme Tarihi: 18.05.2024 13:51

E-Devlet hesabınıza hemen bakmanız gerekiyor! 7 bin 608 TL ödeme yapıldı

Evinde yaşlı, engelli veya herhangi bir nedenle sürekli bakıma ihtiyaç duyan yakınlarına bakan vatandaşlara devlet tarafından sağlanan maddi yardım olarak bilinen Evde Bakım Maaşı, aylık düzenli olarak ödenen sosyal yardımlar arasında yer almakta. Ay ay hesaplara aktarılan tutarlar ile alakalı açıklamalar da bakanlık tarafından yapılmakta. Evde Bakım maaşı Mayıs ayı taksidi için gözler Aile ve Sosyal Hİzmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'a çevrilimiş bulunurken, Göktaş tarafından Mayıs ödeme tarihleri ve tutarları hakkında bilgi paylaşımı yapıldı. Yapılan paylaşıma göre, Evde Bakım maaşları hesaplara aktarıldı. 

BAKAN GÖKTAŞ AÇIKLADI

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’ın ifadelerine göre, bu ay itibarıyla 7.608 TL tutarında evde bakım yardımı yapıldığı ve toplamda 4,2 milyar TL ödeme gerçekleştirildiği ifade edildi. Bakan Göktaş tarafından sunulan açıklamada engelli vatandaşların aile bütünlüğünü koruyarak evde bakımlarının yapılmasının öncelikli bir hedef olduğu açıklanırken, engellilerin aileleriyle birlikte yaşayarak sosyal hayata uyumunun sağlanması ve hane ilişkilerinin güçlendirilmesinin hedef edinildiği belirtildi.

TL

Engelli bireyin sosyal haklarına kavuşması için bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri geliştirdiklerini sözlerine ekleyen Bakan Göktaş, engelli vatandaşların her alanda tam destek alacaklarını sözlerine ekledi. Ülkemizin en hassas kesimi olarak bilinen engelli bireylerimizin bakımını üstlenen bireylere maddi anlamda sağlanan bu destek, hem bakıma muhtaç bireylerin yaşam kalitesini artırır hem de bakım veren aile bireylerinin yükünü hafifletmektedir. 

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURULARI

Evde bakım maaşı alabilmek için ilk yapılması gereken işlem başvuru için engelli durumu ispaytlayan sağlık raporunun alınması gerekliliğidir. Öte yandan hanenin gelir durumu belgesini de hazırlaması gerekmektedir. Belli bir gelirin altında kazanca sahip hanelere evde bakım maaşı ödenmektedir. Eve giren her türlü gelirin toplanıp kişi sayısına bölünmesinde, kişi başı gelirin asgari ücretin üçte ikisinin altında olması gerekliliği mevcuttur.  Sosyal hizmet yetkilileri tarafından yapılan inceleme sonrasında başvurular heyete gönderilmektedir.