Bist 100
10.176,29 1%
DOLAR
32,37 -0,37%
EURO
34,66 -0,44%
ALTIN
2.376,53 -1,41%

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan: 'Aracımızı savunma amaçlı kullanıyorduk'

Esenboğa Havalimanı'nda yakalanarak suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan, zırhlı araç kullanımını savunarak, kendini korumaya yönelik olduğunu belirtti

Yayın Tarihi: 20.04.2024 00:05
Güncelleme Tarihi: 20.04.2024 00:05

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan: 'Aracımızı savunma amaçlı kullanıyorduk'

Ankara'nın Esenboğa Havalimanı'nda yurt dışına kaçma girişiminde bulunurken suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla yakalanan Ayhan Bora Kaplan, mahkeme sürecinde ilginç savunmalarda bulundu. Tutuklu sanık Kaplan, mahkeme başkanının, kendisini yakalanan aracın neden zırhlı olduğu yönündeki sorusuna cevap verirken, aracı ticaret ve savunma amaçlı kullandıklarını belirtti.

Kaplan, "Yargılandığımız Tatar cinayeti ve Semih Arslan intiharı gibi olaylarla ilgili ithamların saçma olduğunu, FETÖ ve muhalif medyanın düşmanlık hissi taşıdığını" ifade ederek, zırhlı araç kullanımını tedirginlik nedeniyle tercih ettiklerini ve ticaret faaliyetleri için paravan olarak kullandıklarını iddia etti. Aracın kendilerine saldırı amacıyla değil, sadece savunma amaçlı olduğunu vurgulayan Kaplan, silaha ihtiyaç duymadığını ve aracına bomba bile atılsa işlemez olduğunu savundu.

Mahkemede ayrıca, diğer sanıkların suçlamaları reddettiği ve Ayhan Bora Kaplan'ı tanımadıkları belirtildi. Tutuklu sanıkların mevcut durumlarının devamına, tutuksuz sanıkların adli kontrol tedbirlerinin devamına karar verildi. Duruşma 22 Nisan Pazartesi gününe ertelendi.

İddianamede ise Ayhan Bora Kaplan ve diğer örgüt yöneticisi sanıkların bir dizi suçtan müebbet ve uzun hapis cezaları talep edildiği biliniyor. Suçlamalar arasında silahlı örgüt kurma, kasten öldürme, nitelikli yağma ve suç delillerini yok etme gibi suçlar yer alıyor