Bist 100
10.319,96 1%
DOLAR
32,25 -0,08%
EURO
35,1 -0,02%
ALTIN
2.452,23 -0,07%

Akaryakıta beklenmedik şok indirim yolda! Sürücülere en büyük bayram geliyor

Son günlerde Brent Petrol fiyatlarında yaşanan düşüşler sebebiyle akaryakıt fiyatlarında da indirim beklentisi oluşmuş durumda.

Yayın Tarihi: 02.05.2024 13:00
Güncelleme Tarihi: 02.05.2024 13:00

Akaryakıta beklenmedik şok indirim yolda! Sürücülere en büyük bayram geliyor

Son günlerde Brent Petrol fiyatlarında yaşanan düşüşler sebebiyle akaryakıt fiyatlarında da indirim beklentisi oluşmuş durumda. Son bir haftada petrol fiyatlarında önemli bir düşüş yaşandı. Bu düşüş, uluslararası piyasalarda ve bölgesel gelişmelerde yaşanan bazı önemli olaylara bağlı olarak gerçekleşti. İsrail ve Hamas arasında Mısır'ın arabuluculuk yapması ile birlikte ateşkes beklentilerinin artması piyasaları dizginlemeye başlarken, jeopolitik gerilimin düşmesi petrol fiyatlarını aşağıya çekti. 

PETROLÜN DÜŞÜŞ SEBEPLERİ

ABD'de ham petrol stokları ile alakalı yapılan değerlendirmede arzın beklenmedik bir artışa girmesi petrol fiyatlarını düşürdü.vOPEC+'nın arz kesintilerini Haziran ayı sonuna kadar devam ettireceğini belirtmişti.

tll

 Bu açıklamanın fiyatlardaki sert gerilemelerin önüne geçeceği tahmin ediliyor. ABD'de faizlerin en az iki çeyrek dönem daha yüksek kalacağı beklentisi de petrol talebinin düşük olarak seyredebileceği endişelerini beraberinde getirirken, tüm bu bahsi geçen açıklamlar ve küresel olaylar petrol fiyatlarının gerilemesine mahal verdi. 

AKARYAKITTA İNDİRİM BEKLENİYOR

Petrol fiyatlarında yaşanan bu düşüşlerin direkt olarak akaryakıta yansıyacağı tahmin edilirken kısa süre içeirisnde büyük bir indirimin yapılabileceği değerlendirmeleri sunuluyor.  Döviz kurlarının da zayıf seyretmesi akaryakıt fiyatlarındaki düşüşü oanylar gibi durmakta. 

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI 

2 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla İstanbul'da benzin fiyatı 43,65 TL ve motorin fiyatı 41,03 TL'dir. Küresel ve bölgesel gelişmelere bağlı olarak değişkenlik gösteren petrol fiyatlarındaki bu dalgalanmalar, akaryakıt fiyatlarındaki değişimlerin oluşmasını sağlıyor. 

OPEC'in arz politikası, ABD'deki faiz artırımları ve İsrail-Hamas arasındaki gerilim gibi faktörler, yaz mevsiminde de petrol fiyatlarını dolayısıyla da akaryakıt fiyatlarını etkileyecek.