Bist 100
10.508,41 1%
DOLAR
32,28 0,02%
EURO
35,06 -0,08%
ALTIN
2.461,06 0,29%

FED faiz indirimi yapacağı tarih gram altını vuracak! 3000 TL olacağı tarih açıklandı

Uzman Ekonomist Tunç Şatıroğlu altın fiyatları ile alakalı değerlendirmesinde altının yükselmesi için önünde bir kaç engelin bulunduğunu belirtilirken, gram altın 3 bin lira seviyelerine kadar yükselebileceği tarih ile alakalı da tahminlerini sundu.

Yayın Tarihi: 02.05.2024 15:48
Güncelleme Tarihi: 02.05.2024 15:48

FED faiz indirimi yapacağı tarih gram altını vuracak! 3000 TL olacağı tarih açıklandı

Altın yatırımcılarına yönelik heyecan verici bir gelişmeler ekonomistler tarafından sunulmaya devam ediyor. Altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmaların devam ettiği şu günlerde ekonomistler altın grafiği yorumlarını sunarken, küresel yaşanan olayların altın fiyatlarına olan etkisi konusunda da değerlendirmelerde bulunmaya devam ediyor. Bu isimlerden biri de Uzman Ekonomist Tunç Şatıroğlu olarak geçtiğimiz gün gündeme çıktı. Şatıroğlu altın fiyatları ile alakalı değerlendirmesinde altının yükselmesi için önünde bir kaç engelin bulunduğunu belirtilirken, gram altın 3 bin lira seviyelerine kadar yükselebileceği tarih ile alakalı da tahminlerini sundu.

En eski yatırım araçlarından biri olan altın fiyatları gün gün merakla araştırılmaya devam ediyor. Tunç Şatıroğlu'nun değerlendirmelerine göre, altın fiyatlarında yaşanan rekor artışlar, yatırımcıların beklentilerini artırdığı açıklanırken, son zamanlarda yaşanan düşüşün yatırımcıda endişe yarattığı konusuna değiniliyor. Bu düşüşlerin geçici olduğunu belirten uzman isim, altın yatırımcılarının sabırlı olması konusunda uyarılarda bulundu.

TL

ALTIN FİYATLARI NE OLACAK?

Şatıroğlu'na göre, altın fiyatlarındaki dalgalanmalar, altın piyasasının doğasında olan geçici durumlar olarak değerlendirilmeli. Ve yatırımcı yatırımından vazgeçmeyip, sabırla yükselmesini beklemeli. Altın fiyatlarının gelecekteki seyrini etkileyecek önemli faktörler bulunduğunu belirten Şatıroğlu, Özellikle ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimi politikası, jeopolitik riskler ve Çin'in altın talebindeki artış gibi faktörlerin altın fiyatlarının potansiyel yönünü belirleneceğini belirtti.

Ons altın için 2450 ila 2500 dolar arasında bir hedef fiyat öngördüğünü belirten isim, gram altınında 3000 lira seviyesine kadar yükselebileceğini sözlerine eklemiş bulunuyor. yatırımcılar arasında büyük bir ilgiyle karşılanan bu açıklamada yatırımcının piyasayı sıkı takip etmesi konusunda da uyarı yapıldı. piyasa hareketlerini doğru analiz etmek ve riskleri minimize etmenin yatırımcıyı kayıplardan koruyacağını belirten uzman isim, sözlerini 'sabır' diyerek bitirdi. (Yatırım tavsiyesi değildir. Sadece uzman ismin öngörülerini içermektedir)