Bist 100
10.319,96 1%
DOLAR
32,28 -0,04%
EURO
35,08 -0,06%
ALTIN
2.457,17 0,13%

Çarşaf yıkamanın püf noktası! Hem ömrü uzayacak hem bembeyaz olacak

Bu yöntemle çarşaflarınız pırıl pırıl olacak! Tüm detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 02.05.2024 15:48
Güncelleme Tarihi: 02.05.2024 15:48

Çarşaf yıkamanın püf noktası! Hem ömrü uzayacak hem bembeyaz olacak

Bu püf noktaları kimse bilmiyor! Çarşaflarınızı beyazlatmak için bu yöntemi uygulayabilirsiniz! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ÇARŞAF YIKAMA YÖNTEMLERİ

Çarşaflarınızın ilk günkü gibi kalmasını istiyorsanız bu yöntemleri mutlaka uygulayın. Çok terleyen ya da alerjik bir bünyeniz varsa çarşaflarınızı daha sık yıkamalısınız. Çarşaflar farkı kumaşlar, renkler ve dokularda üretilir. Bu sebeple çarşafların üstünde yer alan etiketleri okumadan yıkamamalısınız. Bakım etiketinde mutlaka yıkama sıcaklığı, program türü, ürünler gibi bilgiler yer alır. Yıkama talimatlarına uyarsanız çarşaflarınız ilk günkü gibi kalacaktır. Çarşaflarınızı yıkarken lekeli yüzeyler için de ön işlem uygulamalısınız. 

çarşaf yıkama yöntemleri

Çarşafların üstünde bir leke gözünüze çarpıyorsa renge uygun leke çıkarıcı veya karbonat ve sirke gibi leke çıkarıcılar kullanabilirsiniz. Çarşafın rengin ve kumaşına uygun deterjan tercih etmelisiniz. Daha iyi temizlensin diye fazla deterjan koymamalısınız. Çamaşır makinesini kapasitesinden fazla doldurmamalısınız. Çamaşırların suyu çekerek ağırlaşacağını da hesaplayarak makineye atmalısınız. Çarşaflarınızı etikette yazan sıcaklık ve programa uygun şekilde yıkamaya özen gösterin. Birçok çarşaf sıcak veya ılık suda yıkanır, bu şekilde bakteriler ve mikroplar ölür. Son olarak makine bittikten sonra çarşaflarınızı kurutma makinesine koyabilirsiniz veya açık havada kurutabilirsiniz. Ama uzmanlar çarşafların açık havada kurutulmasını öneriyor. Kurutma makinesi yüksek sıcaklık uyguladığı için kumaş yapısına zarar veriyor.