Bist 100
10.319,96 1%
DOLAR
32,29 -0,02%
EURO
35,07 -0,07%
ALTIN
2.454,01 0%

Resmi Gazete de devlet desteği: Yüzde yüz faiz indirimli 300.000 TL kredi hazır!

Dar gelirli bireylere sağlanan destekler için aracılık, Aile Bakanlığı tarafından yapılırken, Tarımla uğraşan bireye özel olarak da Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından destek ve hibeler sunuluyor.

Yayın Tarihi: 02.05.2024 15:32
Güncelleme Tarihi: 02.05.2024 15:32

Resmi Gazete de devlet desteği: Yüzde yüz faiz indirimli 300.000 TL kredi hazır!

Hükümet tarafından başlatılan destek programları her kesimden birey tarafından yakından takip ediliyor. Hayat şartları gereğince alım gücü düşen vatandaş, sunulan hibe ya da kredi programlarından faydalanabilmek için araştırmasını yaparken, bakanlıkların aracılık ettiği bir çok açıklama gün gün yapılmaya devam ediyor. Dar gelirli bireylere sağlanan destekler için aracılık, Aile Bakanlığı tarafından yapılırken, Tarımla uğraşan bireye özel olarak da Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından destek ve hibeler sunuluyor.

ÜRETİCİYE 300.000 TL FAİZSİZ KREDİ

Geçtiğimiz gün Resmi Gazete de yayımlanan bir karar ile alakalı olarak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından müjde verildi. Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımsal üretimi teşvik etmek ve üreticilerin mali yükünü hafifletmek için yeni bir kredi programı başlattı. temel bitkisel ve hayvansal üretim faaliyetlerine yönelik 300 bin liraya kadar faizsiz kredi verileceği belirtilirken, bu kredinin yüzde 70'i iş ve giderler için yüzde 30'unun ise nakit olarak kullanılacağı açıklandı. Üreticilerin tarımsal üretim maliyetlerini düşürmesi amacı güden bu faizsiz destek kredisinden faydalanmak için bazı şartların aranacağı açıklaması bakanlık tarafından yapılırken, özellikle küçük ve orta ölçekli üreticiler için önemli bir destek sağlayacağı ifade edildi.

TL

Özel gruplara ek avantaj sunulacağı programda Üretim Planlaması Kapsamında Üretim Yapan Üreticilerin yüzde 20'ye varan ek bir indirimden faydalanabileceği belirtildi. Sözleşmeli Üretim Yapan Kişiler kategorisinde yer alan çiftçi faizsiz kredilerde yüzde 15 indirim hakkına sahip olacak iken Hayvancılık işletmelerinde hastalık riskini azaltmak ve sağlıklı ürünler elde etmeyi teşvik etmek için, hastalıktan ari işletmelere yüzde 70-100 oranlarında faiz/kar payı indirimi sunulacak.

tarımsal üretimi artıracak yatırımlar için kullanılmak istenen 300 bin liraya kadar kredi imkanı, sayesinde modern ve verimli tarımsal üretim altyapısı oluşturulacak. Araştırma ve Geliştirme Destek Programı kapsamında AR-GE yatırımları için faizsiz kredilerde yüzde 50'ye varan ek bir indirimden yararlanabilecekler. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın faizsiz kredi programı sadece mali bir teşvik sunmakla kalmayıp, farklı üretim türlerini ve yatırımları özel teşviklerle destekleyerek tarımsal kalkınmayı kapsamlı bir şekilde teşvik etmeyi hedefliyor.