Çin hurması olarak da bilinen hünnap Asya kökenli bir meyvedir. Meyvesi, üzüm boyutlarında ve parlak turuncu renklidir. Hünnap, C vitamini, A vitamini, potasyum, demir ve kalsiyum gibi önemli besin maddeleri açısından zengindir.
KAN ŞEKERİNİ DENGELEYEN MUCİZEVİ MEYVE
- Bağışıklık sistemini güçlendiren hünnap, C vitamini bakımından zengindir.
- Hünnap, insülin direncini azaltmaya yardımcı olan lif açısından zengindir. Bu özelliğiyle kan şekerini düzenlemektedir.
- Hünnap, kolesterolü düşürmeye yardımcı olan antioksidanlar açısından zengindir.
- Kalp sağlığını destekleyen lif, potasyum ve antioksidanlar açısından zengin olan hünnap kalp sağlığını korumaktadır.
- Sindirim sistemini destekler. Hünnap, lif açısından zengindir. Lif, sindirim sistemini düzenlemeye ve kabızlığı önlemeye yardımcı olur.
- C vitamini ve antioksidanlar açısından zengin olan hünnap kolajen üretimini destekler ve cildin yaşlanmasını yavaşlatmaya yardımcı olur.
BU HASTALIKLARIN ŞİFASI HÜNNAPTA SAKLI!
Hünnap, aşağıdaki hastalıkların tedavisinde yardımcı olabilir:
- Bağışıklık sistemi zayıflığı
- Diyabet
- Kolesterol yüksekliği
- Kalp hastalığı
- Kabızlık
- Cilt yaşlanması
Hünnap Nasıl Tüketilir?
Hünnap, taze, kurutulmuş veya meyve suyu olarak tüketilebilir. Taze hünnap, olgunlaştığında yenebilir. Kurutulmuş hünnap, meyve olarak, çorba ve tatlılarda kullanılabilir. Hünnap suyu, meyve suyu olarak veya smoothielerde kullanılabilir. Hünnapın bilinen bir yan etkisi yoktur. Ancak, hamile veya emziren kadınlar, ilaç kullananlar veya herhangi bir sağlık sorunu olan kişiler, hünnap tüketmeden önce doktorlarına danışmalıdır.