Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Bizzat açıklandı! Emekliye Kurban Bayramında toplam 5 bin lira bayram ikramiyesi ödenecek!

Kurban Bayramının gelmesine az bir vakit kala, emeklinin cebine destek sağlayacak bir çok programlar açıklanmaya devam ediyor.

Yayın Tarihi: 18.05.2024 17:02
Güncelleme Tarihi: 18.05.2024 17:02

Bizzat açıklandı! Emekliye Kurban Bayramında toplam 5 bin lira bayram ikramiyesi ödenecek!

Emekli maaşları Temmuz ayı gelmeden enflasyon karşısında erimeye başladı. 10,000 TL en düşük emekli maaşı alıp, hayatını idame ettirmeye çalışan emekli de bu durumdan mustarip iken, hükümet tarafından emekliye sağlanan ek ödeme desteklerinin yanı sıra belediyeler de emekliye destek konusunda gaza basmış gibi duruyor. Kurban Bayramının gelmesine az bir vakit kala, emeklinin cebine destek sağlayacak bir çok programlar açıklanmaya devam ediyor. Bu kapsamda belediyeler de kendi sınırları içerisinde yaşayan emekliye ek destekler sağlayabiliyor.

tll

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İKRAMİYE DESTEĞİ

Yerel seçim senesi olması sebebiyle, seçim vaadi olarak emekliye yönelik sağlanacağı açıklanan destekler ile alakalı çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalar arasında Bursa Büyükşehir Belediyesi de yer alıyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, seçim öncesi vaat kapsamında belirttiği tüm programları yavaş yavaş hayata geçirmeye başlamış bulunurken, özellikle de emekliye bayram ikramiyesi ile alakalı son dakika yapılan açıklama oldukça dikkat çekeceğe benziyor.

TL

Bozbey tarafından yapılan açıklamada 10.000 TL olan en düşük emekli maaşı alan bireye, belediyeye başvurması durumunda 2 bin lira bayram ikramiyesi ödemesi yapılacağı belirtildi. Bayram yükünün azaltılmasına yönelik olarak başlatılan bu programda 2 bin liranın hediye çeki olarak verileceği ve Bursa'nın her bir köşesinde kullanılabileceği belirtildi.

Destek çeklerinin dağıtımı için belirlenen başvuru süreci, 16-26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Emekliler, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal yardım sayfası üzerinden veya Sosyal Hizmet Daire Başkanlığı’na şahsen başvurarak bu yardımlardan faydalanabilecek.