Bist 100
10.336,5 0%
DOLAR
32,27 0,08%
EURO
34,8 0,02%
ALTIN
2.389,5 -0,32%

Bu bitki antidepresan haplarini çöpe attirir! Koklaya koklaya depresyondan kurtulacaksiniz!

Depresyonda mısınız? İlaçlardan bıktınız doğal bir şifa mı arıyorsunuz? İşte size doğal bir şifa:Itır bitkisi, sadece güzel kokusuyla değil, sağlığa da pek çok faydasıyla bilinen bir bitkidir. Itır bitkisi, depresyon, stres, iltihap, cilt problemleri gibi pek çok soruna iyi gelir. Peki, ıtır bitkisi neye iyi gelir? Itır bitkisi nasıl kullanılır? Itır bitkisi cilde nasıl uygulanır? Itır çayı nasıl hazırlanır? Bu soruların cevaplarını ve daha fazlasını sizler için araştırdık.

Yayın Tarihi: 29.01.2024 08:46
Güncelleme Tarihi: 29.01.2024 16:38

Bu bitki antidepresan haplarini çöpe attirir! Koklaya koklaya depresyondan kurtulacaksiniz!

Itır bitkisi, sardunyagiller ailesinden gelen, yaprakları ve çiçekleri güzel kokulu bir bitkidir. Itır bitkisi, leylekgagası, çobaniğnesi, turnagagası gibi farklı isimlerle de bilinir. Itır bitkisinin anayurdu Güney Afrika’dır, ancak Akdeniz iklimini seven bir bitki olduğu için Türkiye’de de yetişir. Itır bitkisi, hem süs bitkisi hem de şifalı bitki olarak kullanılır. Peki ıtır bitkisi neye iyi gelir?

ITIR BİTKİSİ NEYE İYİ GELİR?

Itır bitkisi, sağlığa pek çok faydası olan bir bitkidir. Itır bitkisi, şu hastalıklara ve rahatsızlıklara iyi gelir:

Depresyon ve Stres

Itır bitkisinin kokusu, beynin mutluluk hormonu olarak bilinen serotonin salgılamasını artırır. Bu da depresyon ve stres gibi ruhsal sorunlara iyi gelir. Itır bitkisi, meditasyon yaparken veya uyumadan önce koklanabilir veya ıtır yağı ile masaj yapılabilir. Ayrıca ıtır çayı da içilebilir.

ıtır bitkisi

İltihap ve Ağrı

 Itır bitkisinin içindeki kurkumin, vücutta iltihaplanmaya neden olan maddeleri engeller. Bu da artrit, romatizma, eklem ağrısı, kas ağrısı, migren gibi iltihaplı ve ağrılı durumlara iyi gelir. Itır bitkisi, iltihaplı ve ağrılı bölgelere ıtır yağı ile masaj yaparak veya ıtır yaprağı ile kompres yaparak uygulanabilir. Ayrıca ıtır çayı da içilebilir.

Sindirim Sistemi

Itır bitkisi, sindirim sistemini düzenler, hazımsızlık, gaz, şişkinlik, kabızlık gibi sorunları giderir. Itır bitkisi, sindirim sistemi için ıtır çayı olarak içilebilir veya itır yağı ile karın bölgesine masaj yapılabilir.

Cilt Sağlığı

Itır bitkisi, cilt sağlığını korur, cilt lekeleri, sivilce, egzama, mantar, yara, yanık gibi cilt problemlerine iyi gelir. 

ıtır otu

Itır bitkisi, cilt için ıtır yağı ile masaj yaparak, ıtır losyonu ile nemlendirerek veya ıtır yaprağı ile kompres yaparak uygulanabilir. Ayrıca ıtır çayı da içilebilir veya banyo suyuna katılabilir.

Bağışıklık Sistemi

Itır bitkisi, bağışıklık sistemini güçlendirir, vücudu mikroplara, virüslere, bakterilere, mantarlara, parazitlere ve kanser hücrelerine karşı korur. Itır bitkisi, bağışıklık sistemi için ıtır çayı olarak içilebilir veya itır yağı ile masaj yapılabilir.

Kadın Sağlığı

Itır bitkisi, kadın sağlığı için de faydalıdır. Itır bitkisi, adet sancısı, kramplar, menopoz, kısırlık, hormon dengesi gibi kadın sağlığı sorunlarına iyi gelir. Itır bitkisi, kadın sağlığı için ıtır çayı olarak içilebilir veya itır yağı ile masaj yapılabilir.

ıtır otunun faydaları

ITIR BİTKİSİ NASIL KULLANILIR?

Itır bitkisi, farklı şekillerde kullanılabilir. Itır bitkisinin yaprakları ve çiçekleri, kurutularak veya taze olarak çay, yağ, losyon, banyo, masaj gibi yöntemlerle kullanılabilir. İşte ıtır bitkisi kullanımı için bazı öneriler:

Itır Çayı

Itır çayı yapmak için bir bardak kaynar suya bir tatlı kaşığı kuru veya taze ıtır yaprağı veya çiçeği ekleyin. 10 dakika demleyin ve süzün. İsteğe göre bal, limon, zencefil, tarçın gibi tatlandırıcılar ekleyebilirsiniz. Itır çayını günde 2-3 bardak içebilirsiniz.

Itır Yağı

Itır yağı yapmak için bir kavanoza bir avuç kuru veya taze ıtır yaprağı veya çiçeği koyun. Üzerine zeytinyağı veya badem yağı dökün. Kavanozun ağzını sıkıca kapatın ve güneş gören bir yere koyun. 

ıtır yağı

4-6 hafta bekletin. Arada sırada kavanozu çalkalayın. Süre sonunda ıtır yağını süzün ve kuru bir şişeye koyun. Itır yağını cilt için masaj yaparak, solunum yolu için buharlaştırarak veya aromaterapi için koklayarak kullanabilirsiniz.

Itır Losyonu

Itır losyonu yapmak için bir tencereye bir bardak su ve bir avuç kuru veya taze ıtır yaprağı veya çiçeği koyun. Kaynatın ve 15 dakika kısık ateşte pişirin. Süzün ve soğumaya bırakın. Bir şişeye koyun ve buzdolabında saklayın. Itır losyonunu cilt için nemlendirici olarak kullanabilirsiniz.

Itır Banyosu

Itır banyosu yapmak için bir tencereye 4 bardak su ve bir avuç kuru veya taze ıtır yaprağı veya çiçeği koyun. 

ıtır yaprağı

Kaynatın ve 15 dakika kısık ateşte pişirin. Süzün ve banyo suyuna ekleyin. Itır banyosu, cilt için yararlıdır. Ayrıca rahatlatıcı ve dinlendirici bir etkiye sahiptir.

ITIR BİTKİSİ CİLDE NASIL UYGULANIR?

Itır bitkisi, cilt sağlığı için çok faydalıdır. Itır bitkisi, cilt lekeleri, sivilce, egzama, mantar, yara, yanık gibi cilt problemlerine iyi gelir. Itır bitkisi, cilt için şu şekillerde uygulanabilir:

Itır Yağı ile Masaj

Itır yağı, cilt için nemlendirici, besleyici ve onarıcı bir etkiye sahiptir. Itır yağı ile cilt problemlerine sahip olan bölgelere masaj yaparak uygulanabilir. Itır yağı, cilt lekelerini, sivilceleri, egzamayı, mantarı, yarayı ve yanığı iyileştirir. Ayrıca cildi yumuşatır, parlaklık verir ve yaşlanma belirtilerini azaltır.

ıtır masajı

Itır Losyonu ile Nemlendirme

Itır losyonu, cilt için ferahlatıcı, rahatlatıcı ve tonik bir etkiye sahiptir. Itır losyonu ile cilde nemlendirici olarak uygulanabilir. Itır losyonu, cildi temizler, gözenekleri açar, cilt tonunu eşitler ve cilt dokusunu iyileştirir. Ayrıca cildi serinletir, canlandırır ve tazeler.

Itır Yaprağı ile Kompres

Itır yaprağı, cilt için antiseptik, antioksidan ve antienflamatuar bir etkiye sahiptir. Itır yaprağı ile cilde kompres yaparak uygulanabilir. Itır yaprağı, cilt iltihabını, enfeksiyonunu, kızarıklığını ve şişliğini azaltır. 

ıtır banyosuAyrıca cildi yatıştırır, rahatlatır ve iyileştirir.

Itır Banyosu

Itır banyosu, cilt için arındırıcı, detoksifiye edici ve aromaterapik bir etkiye sahiptir. Itır banyosu, banyo suyuna ıtır çayı ekleyerek yapılır. Itır banyosu, ciltteki toksinleri, kirleri, ölü hücreleri ve fazla yağı temizler. Ayrıca cildi nemlendirir, yumuşatır ve güzelleştirir. Ayrıca ıtır kokusu, ruh halini iyileştirir, stresi azaltır ve uyku kalitesini artırır.