Bist 100
10.745,03 0%
DOLAR
32,22 0,04%
EURO
35,06 0,15%
ALTIN
2.517,38 1,17%

Pahalı kremlere para vermeye son! Birkaç damlası göz altı kırışıklıklarını silgi gibi siliyor

Genç bir cilde sahip olmak herkesin hayalidir. Ancak zamanla cildiniz yenik düşer ve kırışıklıklar ortaya çıkar. Cildinizin ve vücudunuzun sürekli genç kalmasını istiyorsanız eğer mutlaka bazı alışkanlıklara dikkat etmeniz gerekiyor. Amerikalı doktor Mark Hyman genç kalmanın sırrını açıklıyor.

Yayın Tarihi: 21.02.2024 09:45
Güncelleme Tarihi: 21.02.2024 09:45

Pahalı kremlere para vermeye son! Birkaç damlası göz altı kırışıklıklarını silgi gibi siliyor

Zamanla ciltte kolajen eksikliği görülür ve cildinizde kırışıklıklar belirginleşir. Cildinizdeki kırışıklıkları önlemek ve görünümlerini azaltmak adına yaşlanma karşıtı cilt bakım yöntemlerini uygulamalısınız. Cilt hücrelerini besleyen, onaran ve yenileyen bir cilt bakım rutini ile 10 yıl daha genç görünebilirsiniz. Cildinizin gençleşmesine yardımcı olacak bakım yöntemlerini yazımızda sizler için derledik. 

Zamanla cildinizde oluşan ince çizgiler, kırışıklıklarla birlikte koyu lekeler, yaşlanma belirtileri şeklinde tanımlanır. Cildin yaşlanmasını önleyebilmek ve aynı zamanda da genç kalmak için evde cildinize bakım yapmayı ihmal etmemeniz gerekir. Cildinizin erkenden yaşlanmasını istemiyorsanız şayet, o zaman bu ipuçlarını takip etmeyi unutmayın. 

CİLDİNİZİ NEMSİZ BIRAKMAYIN 

Nemsiz kalan ciltte genç yaştan itibaren kırışıklıklar oluşur. Kuruluk ve cilt tahrişi cildin mükemmel görünümünü bozar. Nemsiz kalmış ciltlerde kırışıklıklar ve cilt kusurları çok fazla belirginleşir. Bu nedenle cildinize her gün nemlendirici sürmelisiniz. Özellikle karma ciltler, yağlı ciltler, kuru ciltler ve hassas ciltler için cildinize en uygun nemlendiriciyi seçin. Her gün cildi temizledikten sonra mutlaka masaj yaparak uygulayınız. Nemlendirici kullanarak cildinizin dış etkenlere karşı koruyucu bariyerini güçlendirin. 

Genç bir cilde sahip olmak herkesin hayalidir

TÜM MEVSİMLER İÇİN GÜNEŞ KREMİ 

Çok fazla güneş ışığına maruz kalan cilt erken yaşlanır. Güneşten gelen UV ışınlarındaki zararlı etkiler, ciltte kırışıklıklara ve koyu lekelere neden olur. Cildin hem doğal hem de sağlıklı yapısı bozulur. Cildi güneş ışınlarından korumak için güneş koruyucu kullanımı gereklidir. Ancak genel olarak insanlar yaz aylarında güneş koruyucu kullanmayı severler. Güneş koruyucuyu sadece yaz aylarında kullanırsanız cildinizi tam olarak koruyamazsınız. Her mevsim düzenli olarak güneş koruyucu kullanmayı alışkanlık haline getirmelisiniz. 

ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞI 

Üzüm çekirdeği yağı yaşlanma karşıtı cilt bakımında sıklıkla kullanılmaktadır. Üzüm çekirdeği yağı antioksidanlar ve omega yağ asitlerinden zengin doğal bir yağdır. Düzenli olarak kullanılırsa cildi sıkılaştırır ve iyileşmesine yardımcı olmaktadır.

Üzüm çekirdeği yağı eşit olmayan cilt tonunu ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Bu daha parlak ve pürüzsüz cilde sahip olmanıza yardımcı olur. Üzüm çekirdeği yağını avucunuza döküp, ellerinizi birbirine sürterek bol miktarda nemlendirici maske şeklinde cildinize uygulayarak hafifçe ısıtabilirsiniz. Gece bakımınızın son adımı olarak üzüm çekirdeği yağını cildinize sürüp gece boyunca bekleterek maksimum sonuç elde edebilirsiniz. 

C VİTAMİNİ ZENGİNİ ÜRÜNLER 

C vitamini bakımından zengin bakım ürünleri cildin tamamen nemle doyurulmasına yardımcı olur. Cilt bariyerini güçlendirerek cildin dış etkenlere karşı daha güçlü olmasını sağlar. 

C vitamini serumu cilt için kollajen üretimini destek vemekle birlikte bu özelliğiyle aşlanma belirtilerinin ortadan kaldırılmasına ve cildin erken yaşlanmasının önlenmesine yardımcı olur. Yaşlansanız bile C vitamini kullanın ve cildinizdeki kolajen üretimini destekleyin. Günlük cilt bakımınıza mutlaka C vitamini serumu ekleyin.

Genç bir cilde sahip olmak herkesin hayalidir

GÖZ ÇEVRESİ BAKIMI

Göz çevresinde bulunan kırışıklıklar her zaman için yaşınızı ortaya çıkarır. Bu nedenle göz çevrenize her gün bakım yapmalısınız. Göz çevresindeki kırışıklıkları bulanıklaştıran ve nemlendiren kremler ile göz çevresine bakım yapabilirsiniz. Özel ürünler kullanmak istemiyorsanız göz çevresi için evde doğal hazırlanan yöntemleri de deneyebilirsiniz. Serinletici salatalık maskesi ile göz çevrenizin daha parlak ve genç görünmesini sağlayabilirsiniz. 

1 yemek kaşığı doğranmış salatalığı 1 yemek kaşığı gül suyu ile karıştırın. Karışımı pamuklu bir ped üzerine uygulayın ve gözlerinizin altına yerleştirin. 10 ila 15 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulayın. Haftada bir kez mutlaka uygulayın. 

GENÇ CİLT İÇİN UZMAN ÖNERİLERİ 

Amerikalı doktor Mark Hyman'a göre genç kalmak adına mutlaka yapılması gerekli olan şey sabah 6'da kalkmaya çalışmak. Doktor kasları korumak ve geliştirebilmek adına 30 dakikalık ağırlık antrenmanını ihmal etmeden uyandıktan sonra 20 dakika boyunca meditasyon yaptığını söylüyor. Daha sonra Hyman, soğuk duş aldığını ve kahvaltıda yaban mersini, protein tozu, kabak çekirdeği ve chia tohumu karışımını yediğini anlatıyor.

Yaban mersini, iltihabı azaltan, kan basıncını düzneleyen ve bilişsel gerileme durumunu geciktiren antioksidan bakımından zengin besinlerdir. Chia tohumu ise kalp sağlığına iyi geldiği söylenen yağ asitlerini içerir. Kabak az kalori içerdiği için tokluk hissi verir ve kilo almanın önüne geçer. Protein tozu kas büyümesini ve aynı zamanda da bakımını sağlar. Hyman'a göre ise hiçbir takviyenin bu besinlerin yerini alamayacağı yönünde..

Genç bir cilde sahip olmak herkesin hayalidirKas kütlesi, 30 yaşını doldurduktan sonra her on yılda bir yaklaşık %3 ila %8 oranında azalır. Ellili yaşlarındaki kişilerde bu durum %15'e kadar çıkar. Birçok çalışma, ağırlık kaldıran yaşlı kişilerin erken ölüm risk durumunun daha düşük olduğunu göstermiştir. Sabah uyanır uyanmaz meditasyon yapmak, stres hormonu düzeylerini azaltarak yaşlanma sürecini yavaşlatır. 2020 yılında Budist rahipler arasında yapılan bir araştırma, her sabah meditasyon yapmanın beyin yaşlanmasını sekiz yıla kadar yavaşlatmaya yardımcı olduğunu kanıtladı. Düzenli meditasyonun sadece beyin düzeyinde değil hücresel düzeyde de yaşlanma belirtilerini yavaşlattığı da oratya çıkmıştır.

Soğuk duşların vücuttaki iltihaplanmayı ve hücre hasarını azaltarak yaşlanma sürecini yavaşlattığına dair göstergeler var. Bitkisel kökenli gıdaların tüketilmesi konusunda oldukça dikkatli davranan Dr. Hyman, et içermeyen bir diyetin iltihaplanma riskini azaltmaya yardımcı olduğunu söylüyor.

Uzun yıllar eski ABD Başbakanı Bill Clinton'ın doktoru olan doktor. Hyman'ın Instagram hesabını 2 buçuk milyon kişi takip ediyor. Hyman, “Young Forever” adlı kitabında da 180 yaşına kadar yaşamak istediğini söylemişti.