Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Diz ağrılarını bıçak gibi kesen karışım! Yüzyıllar önce yapıldı, eritip dizinize sarın, etkisi inanılmaz!

Koyunların kuyruk bölgesinde yer alan yağ dokusu olan kuyruk yağı, vazelin ile karıştığında bakın ne işlere yarıyor. Faydaları nelerdir? Kuyruk yağı ve vazelin eklemlere nasıl uygulanır? İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 16.01.2024 11:04
Güncelleme Tarihi: 16.01.2024 11:04

Diz ağrılarını bıçak gibi kesen karışım! Yüzyıllar önce yapıldı, eritip dizinize sarın, etkisi inanılmaz!

Kuyruk yağı, eklem sağlığı ve cilt bakımında popüler hale gelmiştir. Tıp alimi İbn-i Sina tarafından da tavsiye edilen kuyruk yağı, içerisinde omega yağ asitleri, potasyum, kalsiyum ve demir barındırdığı ortaya çıkmıştır. Kuyruk yağı-vazelin karışımı ise kuru ciltleri nemlendirmek veya dış etkenlere karşı koruma sağlamak amacıyla kullanılır. Kuyruk yağı ve vazelini karıştırınca etkisi ne oluyor? Faydaları nelerdir? Peki kuyruk yağı ve vazelin nasıl uygulanır? Haberimizde...

KUYRUK YAĞI

KUYRUK YAĞI VE VAZELİN KULLANIMI NE İŞE YARAR?

Bu karışım, diz ağrılarına ve kireçlenmeye son veriyor. Kuyruk yağı, eklem ağrısı ve iltihabını azaltmaya yardımcı olur. Vazelin ise cildi yumuşatır ve kayganlaştırır. Bu karışımı dizlerinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Bu sayede dizlerinizdeki ağrı ve sertlik azalacak, hareket kabiliyetiniz artacaktır.

KUYRUK YAĞI DİZDEKİ KİREÇLENMEYE İYİ GELİR Mİ?

Evet, kuyruk yağı dizdeki kireçlenmeye de iyi gelir. Kireçlenme, eklemlerdeki kıkırdak dokusunun aşınması sonucu oluşan bir hastalıktır. Kuyruk yağı, kıkırdak dokusunu besler ve yeniler. Bu karışımı eklemlerinize sürdükten sonra bir süre bekletmeniz ve sonra ılık su ile yıkamanız tavsiye edilir.

KUYRUK YAĞI FAYDALARI

KUYRUK YAĞI VE VAZELİN EKLEMLERE NASIL UYGULANIR?

Kuyruk yağı eklemlere sürülerek uygulanır. Kuyruk yağı-vazelin karışımını hazırlamak için, bir miktar kuyruk yağını eritin ve bir miktar vazelin ile karıştırın. Bu karışımı cam bir kavanozda saklayabilirsiniz. Eklemlerinize uygulamak istediğinizde, bir parça pamuk veya bez alın ve karışımı eklemlerinize sürün. Hafifçe masaj yaparak karışımın cildinize nüfuz etmesini sağlayın. Bu işlemi günde bir veya iki kez yapabilirsiniz.