Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Kahvaltıda 1 kaşık yiyenin bağırsakları motor gibi çalışıyor! Kabızlık sorununu tarihe gömecek

Kayısı reçeli, içerdiği vitamin, mineral ve lifler sayesinde kayısının doğal tadını ve ve lezzetini korurken sağlığa da destek oluyor. C vitamini, antioksidanlar ve lif açısından zengin olarak bilinen bu reçel, bağışıklık sisteminizi güçlendirirken sindirim sağlığına da destek verir.

Yayın Tarihi: 19.05.2024 10:49
Güncelleme Tarihi: 19.05.2024 10:49

Kahvaltıda 1 kaşık yiyenin bağırsakları motor gibi çalışıyor! Kabızlık sorununu tarihe gömecek

Geleneksel tatlılar tüketerek sağlıklı bir yaşam sürmek isteyenler için kayısı reçeli sofraların sağlıklı ve lezzetli bir alternatifidir. Kayısı reçelinin sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır.

C vitamini içeriği: Kayısı C vitamini açısından zengin bir meyvedir. C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirir, vücudun hastalıklara karşı direncini artırır.

Antioksidan: Kayısı beta-karoten gibi antioksidanlar bakımından zengindir. Antioksidanlar, vücuda zararı olan serbest radikallerle savaşarak ve hücreleri koruyarak yaşlanma sürecini yavaşlatır. Ayrıca, kronik hastalıklara karşı da koruma sağlamaktadır.

kayısı reçelinin faydaları

Lif içeriği: Kayısı reçeli, kayısı diyet lifi açısından zengin olduğundan sindirim sağlığına faydalıdır. Lif sindirim sürecini düzenlemekle birlikte kabızlığı önler ve genel sindirim sağlığına destek verir.

Mineral içeriği: Kayısı potasyum, magnezyum, demir gibi birçok minerala sahiptir. Bu minerallerin düzenli alımı kas fonksiyonunun düzenlenmesine yardımcı olur, kemik sağlığını destekler ve enerji metabolizmasını düzenler.

Düşük kalorili: Kayısı reçeli düşük kaloriye sahip bir tatlı alternatifidir. Şeker içeriğinizi kontrol etmek ve doğru miktarda tüketmek kilonuzu yönetmenize yardımcı olacaktır.

Kayısı reçeli, hem doğal tatlılığı hem de eşsiz lezzetiyle tatlı isteğinizi karşılarken, rahatlatıcı bir atıştırmalık ya da kahvaltı seçeneğidir. Kayısı reçeli aynı zamanda; Kansızlığa karşı koruma sağlar, sivilce oluşumunu önler ve bağışıklığı güçlendirir.