Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Kübra Dizisi Kara Kimdir, Kaç Yaşında? Kara’nın Gerçek Hayat Hikayesi

Netflix’in yeni dizisi Kübra, izleyicileri ekran başına kilitleyecek bir hikaye sunuyor. Dizide Çağatay Ulusoy’un canlandırdığı Gökhan’ın peşindeki Komiser Kara, dizinin en ilginç ve gizemli karakterlerinden biri. Peki, Kara kimdir? Onu canlandıran Ahmet Mümtaz Taylan’ın hayatı nasıldır? İşte merak edilenler…

Yayın Tarihi: 19.01.2024 14:07
Güncelleme Tarihi: 19.01.2024 14:07

Kübra Dizisi Kara Kimdir, Kaç Yaşında? Kara’nın Gerçek Hayat Hikayesi

Netflix’in Kübra Dizisindeki Gökhan'ın Peşindeki Komiser Kara'yı Kim Oynuyor, Gerçek İsmi ne?

Kübra, Afşin Kum’un aynı adlı romanından uyarlanan bir dram ve gerilim dizisi. Dizinin başrolünde Çağatay Ulusoy var. Dizi, kendi halinde yaşayan Gökhan’ın, telefonuna gelen gizemli mesajlar sonucu hayatının değişmesini ve kendini beklemediği olayların içinde bulmasını anlatıyor. Dizinin 1. sezonu 18 Ocak 2024’te Netflix’te yayınlanmıştı. Dizide Gökhan'ın peşindeki zeki ve hayatı darmaduman olmuş Komiser Kara'yı kim oynuyor merak konusu oldu. İşte merak edilen karakter hakkında detaylar.

Netflix, Türk izleyicilerine yeni bir dizi sunmuştu: Kübra. Dizi, 18 Ocak 2024’te saat 14.00’te yayınlanmaya başlamıştı. 8 bölümden oluşan dizinin 1. sezonu, sadece Netflix’te izlenebilmişti. Dizinin konusu ve oyuncu kadrosu ise şöyleydi:

kübra

Kübra Dizisinin Konusu

Kübra, Afşin Kum’un aynı isme sahip romanından uyarlanan bir dizidir. Dizi, kendi halinde genç ve mütevazı bir adam olan Gökhan’ın, telefonuna birtakım gizemli mesajların gelmesi sonucu hayatının değişmesini ve kendini beklemediği olayların içinde bulmasını konu alıyor. Gökhan, üyesi olduğu sanal bir uygulamada, Kübra isimli hesaptan gelen bir mesajla değişmeye başlar: “Sen farklısın!” Gökhan, başta önemsemediği bu mesajın ne anlama geldiğini de kendisine attığı mesajlarla ona kimsenin bilmediği, beklenmedik olaylar hakkında birtakım bilgi ve uyarılar veren Kübra’nın kim olduğunu da zamanla anlar. Gökhan’ın bu gerçeği kabullenmesi onu zorlu bir yolculuğa çıkarmış olur. Bu yolculukta Gökhan’ın destekçileri kadar düşmanları da olacaktır. Ve Gökhan kendini “karanlık ve aydınlığın savaşı” olarak gördüğü bir çatışmanın tarafı olarak bulacaktır.

Kübra Dizisinin Oyuncu Kadrosu Kim Kimdir?

Dizinin başrolünde, Netflix’in birçok dizisinde yer almış başarılı oyuncu Çağatay Ulusoy var. Ulusoy, dizide Gökhan karakterini canlandırıyor. Gökhan’ın hayatının aşkı Merve’yi ise Aslıhan Malbora oynuyor. Gökhan’ın en yakın arkadaşı Gülcan’ı ise Ahsen Eroğlu hayat veriyor. Dizinin diğer önemli oyuncuları ise şunlar:

Nazan Kesal: Gökhan’ın annesi Dilek’i oynuyor.

Cihan Talay: Gökhan’ın arkadaşı Salih’i oynuyor.

Aytek Şayan: Gökhan’ın kuzeni ve kardeşinin sevgilisi Serhat’ı oynuyor.

Ahmet Mümtaz Taylan: Gökhan’ı bittrmek isteyen Komiser Kara'yı oynuyor.

Erdem Şenocak: Gökhan’ın mahallaesinde Caminin hocasını oynuyor.

Türk Tiyatro ve Sinemasının Yetenekli İsmi: Ahmet Mümtaz Taylan kimdir?

kübra

Türk tiyatro ve sinema dünyasının önemli isimlerinden biri olarak öne çıkan Ahmet Mümtaz Taylan, 12 Eylül 1965 tarihinde Ankara'da doğdu. Babasının maden işletmeciliği nedeniyle çocukluğu farklı şehirlerde geçen Taylan, eğitim hayatına Gazi Üniversitesi İktisat Bölümü'nde başladı. Mezuniyetin ardından Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'ne geçiş yaptı ve 1989 yılında buradan mezun oldu.

Taylan'ın tiyatro kariyeri, Devlet Tiyatroları bünyesinde uzun yıllar süren bir oyunculuk ve yönetmenlik dönemini içeriyor. Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'ndan başlayarak Almanya'da birçok projede yer aldı. Devlet Tiyatroları Sanatçıları Derneği'nin (DETİS) kurucu üyelerinden biri olan Taylan, 2006 yılında Devlet Tiyatroları'ndan istifa etti ve tiyatro sahnesinde sadece yönetmenlik yapmaya odaklandı.

Taylan, tiyatroda yönetmen olarak pek çok başarılı oyun sahneledi. Özellikle Bilgesu Erenus'un "Misafir" oyunu ile 2002 İsmet Küntay En İyi Yönetmen Ödülü'nü kazandı. Tiyatro kariyerindeki deneyimlerini genç sanatçılara aktarmak adına çeşitli projelerde yer aldı.

Sinema dünyasında da etkileyici bir kariyere sahip olan Ahmet Mümtaz Taylan, birçok ödül kazandığı ve aday gösterildiği projelerde önemli roller üstlendi. "İnşaat" (2004), "Made in Europe" (2007), "Bir Zamanlar Anadolu'da" (2011), "Kelebeğin Rüyası" (2013) gibi filmlerdeki performansları izleyicilerden ve eleştirmenlerden büyük beğeni topladı.

Taylan, televizyon dünyasında da iz bırakan bir isim oldu. "Leyla ile Mecnun" dizisinde canlandırdığı "İskender" karakteri, geniş bir kitle tarafından tanındı ve sevildi. Diziye ek olarak "Ben de Özledim" ve "Alef" gibi projelerde de yer aldı.

2022 yılı itibarıyla NTV kanalında sunduğu "Empati" adlı program ile televizyon ekranlarına geri dönen Taylan, ünlü konukları ağırlayarak gerçek yaşam öykülerini paylaşmalarını sağlıyor.

Ahmet Mümtaz Taylan'ın kişisel hayatına gelince, üç evlilik geçirdi. Müge Kızılbağlı ile olan evliliğinden Ayşe Dilan adında bir kızı bulunuyor. Taylan, aynı zamanda sosyal olaylara duyarlı bir sanatçı olarak, 2012 yılında Gezi Parkı olayları sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir toplantıya davet edilen 11 kişilik heyette yer aldı.

Ahmet Mümtaz Taylan'ın deneyimlerini ve düşüncelerini paylaştığı "Ara Toplam - Yolumu Ararken Öğrendiklerim" adlı kitabı da sanatseverlerle buluştu. Kendisi, Türk tiyatro ve sinemasına katkılarıyla ve geniş kitlelere ulaşan projeleriyle hala aktif bir sanatçı olarak öne çıkıyor.