Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Gram altın borçlanan elini çabuk tutsun! O tarihte 4000 TL'ye fırlayacak

Ekonomistler altını olan herkesi uyardı! İşte bilmeniz gerekenler...

Yayın Tarihi: 18.05.2024 09:05
Güncelleme Tarihi: 18.05.2024 09:05

Gram altın borçlanan elini çabuk tutsun! O tarihte 4000 TL'ye fırlayacak

Altın piyasasında heyecan dolu gelişmeler yaşanıyor! Ünlü ekonomist Gökay Tuğsavrol, gram altın için çarpıcı bir tahminde bulundu. Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programa konuşan Tuğsavrol, gram altın için önemli bir tarih verdi ve bu tarihte altının 4 bin TL seviyesine ulaşabileceğini belirtti.

Altın, yıllardır yatırımcıların güvenli limanı olmuş ve değerini koruyan bir yatırım aracı olarak bilinirken, son dönemdeki fiyat hareketleri dikkat çekiyor. Özellikle bu yılın başından itibaren altın piyasasında görülen yükseliş trendi, yatırımcıları heyecanlandırıyor ve altına olan talebi arttırıyor.

gram altın fiyatları

Tuğsavrol, altın piyasasındaki mevcut durumu da değerlendirerek, yatırımcılara alım fırsatları konusunda önerilerde bulundu. Kademeli alımların daha iyi olacağını vurgulayan ekonomist, ayrıca Amerika Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve enflasyon rakamlarının açıklanacağı günlerde gram altında ufak artışlar olabileceği konusunda da uyarılarda bulundu.

Ancak, en dikkat çekici açıklaması gram altın için verdiği tarih oldu. Temmuz ayında gram altının 3 bin TL civarında olabileceğini belirten Tuğsavrol, yıl sonunda ise gram altın fiyatının 3 bin 500 ile 4 bin TL arasında olabileceğini dile getirdi.

Bu tahminler, yatırımcılar için önemli bir gösterge niteliğinde. Ancak, piyasaların değişken doğası göz önünde bulundurulmalı ve yatırım kararları alınmadan önce detaylı bir analiz yapılmalıdır. Gram altın fiyatlarındaki bu tahminler, ekonomistlerin analizlerine ve mevcut verilere dayanmaktadır ve piyasalardaki herhangi bir değişiklik bu tahminleri etkileyebilir.

NOT: BU HABER BİR YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.