Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Aracına benzin, motorin, LPG alacaklar dikkat! Yarından itibaren değişiyor!

Türkiye’de akaryakıt sektöründe yeni bir dönem başlıyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) aldığı kararla, farklılaştırılmış akaryakıt ürünlerinin istasyonlarda aynı fiyata satılması zorunlu hale geliyor.

Yayın Tarihi: 18.05.2024 06:56
Güncelleme Tarihi: 18.05.2024 06:56

Aracına benzin, motorin, LPG alacaklar dikkat! Yarından itibaren değişiyor!

Bu yeni düzenlemeyle, ister farklılaştırılmış olsun ister olmasın, aynı tür akaryakıt için Türkiye genelinde tek fiyat uygulamasına geçiliyor.

Bu kararın amacı, tüketiciler nezdindeki belirsizlikleri ortadan kaldırmak ve dağıtıcı ile bayilerin operasyonlarında kolaylık sağlamak. Ayrıca, EPDK’nın bu kararı, finansman maliyetlerinin yüksek olduğu bir dönemde akaryakıt istasyonlarının finansman maliyetlerini azaltmayı hedefliyor.

AKARYAKITTA YENİ SİSTEM

EPDK KARARI AKTİF HALE GELİYOR

Yarından itibaren, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) aldığı karar gereğince, Türkiye genelindeki 13 bin akaryakıt istasyonunda fiyatlar güncellenecek. 

Bu yeni düzenleme, farklılaştırılmış ürünlerin de dahil olduğu tüm akaryakıt türlerinin aynı fiyatla satılmasını zorunlu kılıyor.

FİYAT BİRLİĞİ UYGULAMASI

EPDK’nin belirlemesiyle, farklı özellikler taşıyan akaryakıtlar arasında fiyat ayrımı yapılmaksızın, 95 oktan benzin, dizel ve katkı maddeli ürünler gibi tüm akaryakıtlar için tek fiyat politikası uygulanacak.

AKARYAKITTA SON GELİŞME

KALİTE STANDARTLARI VE SÜREKLİ İZLEME

EPDK’nin açıklamasına göre, bu kararın amacı, tüketicilerin kafasındaki soru işaretlerini gidermek ve akaryakıt dağıtım zincirindeki operasyonları kolaylaştırmaktır. 

Türkiye’deki bayiler, Akaryakıt Kalite İzleme Sistemi sayesinde yüksek hizmet ve kalite standartlarını sürdürmekte, akaryakıt dolum terminallerinde ise Depo Akaryakıt Kalite İzleme Sistemi ile kalite kontrolü kesintisiz devam etmektedir.