Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

En düşük emekli maaşında flaş gelişme! SGK uzmanı SSK ve Bağkurlulara duyurdu

SGK uzmanı emeklilerin Temmuz zammını ağzından kaçırdı! İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 18.05.2024 07:39
Güncelleme Tarihi: 18.05.2024 07:39

En düşük emekli maaşında flaş gelişme! SGK uzmanı SSK ve Bağkurlulara duyurdu

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) uzmanı İsa Karakaş, en düşük emekli maaşlarında yapılan hesaplamalarda önemli değişikliklerin olduğunu duyurdu. Karakaş'a göre, Temmuz ayıyla birlikte emekli maaşlarına 3.000 ile 4.000 lira arasında bir zam yapılması bekleniyor. Bu açıklama, emekliler arasında büyük bir merakla beklenen gelişmeler arasında yer alıyor.

Her yıl olduğu gibi, Temmuz ayında emekli maaşlarında yapılacak zam oranı büyük önem taşıyor. Karakaş'ın açıklamalarına göre, bu zam oranının emeklilerin maddi durumunu olumlu yönde etkilemesi bekleniyor.

Ancak, emekli maaşlarında yapılan bu zam hesaplamalarının yanı sıra, asgari ücret konusundaki gelişmeler de gündemi meşgul ediyor. Son verilere göre, asgari ücretin yılda bir kez revize edilmesi planlanıyordu ancak Karakaş'ın açıklamalarıyla birlikte bu konuda yeni bir detayın ortaya çıkması, milyonlarca çalışanı olumlu etkiledi.

sgk ödeme

Asgari ücretin belirlenmesinde önemli kriterlerden biri olan enflasyon oranlarına da değinen Karakaş, asgari ücretin sadece beslenmeyle sınırlı olmadığını, birçok yaşamsal ihtiyacı karşılaması gerektiğini vurguladı. Açlık sınırının altında kalan asgari ücret seviyelerinin yasalara ve anayasaya aykırı olduğunu belirten Karakaş, asgari ücrette yapılacak artışların çalışanların gelir kaybını önlemeye yönelik olduğunu ifade etti.

Karakaş'ın açıklamaları, milyonlarca emekli ve çalışanı yakından ilgilendiriyor. Temmuz ayında yapılacak olan bu zam ve asgari ücretteki değişiklikler, ülke genelinde ekonomik dengeleri etkileyecek önemli adımlar olarak görülüyor.