Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

e-Devlet başvuruları az önce açıldı! Geçinemeyen ailelere 7.608 TL sosyal yardım!

E-devlet üzerinden kayıt yaptırıp gerekli şartları sağlayanlara 7 bin 608 TL verilecek. “Peki sosyal yardımlar ne zaman hesaba aktarılıyor? 6.608 TL ödenekten nasıl faydalanabiliriz? İşte, tüm bu soruların yanıtları..

Yayın Tarihi: 04.05.2024 07:52
Güncelleme Tarihi: 04.05.2024 07:52

e-Devlet başvuruları az önce açıldı! Geçinemeyen ailelere 7.608 TL sosyal yardım!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, geliri düşük veya hiç olmayan yoksul vatandaşlara destek olmaya devam ederken, yaşlılara, engellilere ve bakıma muhtaç olan kişilere yönelik özel yardımlar da ayrı bir önem taşıyor. Haberimizin detayında evde bakım maaşına ilişkin bazı bilgiler yer almaktadır..

Evde bakım hizmetine yönelik başvuru şartları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, tam bağımlı vatandaşlara ve evde bakım alan ailelerine ekonomik alanda destek olmak amacıyla, talep eden yararlanıcılara aylık evde bakım ödeneği ödüyor. Sosyal yardım programı kapsamında ödenen konut yardımı miktarı, memurun ocak ayı maaşına göre artıyor.

e-Devlet başvuruları az önce açıldı! Geçinemeyen ailelere 7.608 TL sosyal yardım

2024 yılı başı itibariyle evde bakım maaşları 7.608 lira tutarında hesaba aktarılmaya başlandı. Memur maaşları oranında artan evde bakım maaşları da memur maaşlarında olduğu gibi yılda iki kez artırılıyor. Evde bakım hizmeti talep etme koşulları aşağıdaki gibidir:

- Engelli Sağlık Kurulu raporunda "ağır engelli" olduğunuzu kanıtlayan belgeler

- Başkalarının yardımıyla ve bakımı olmadan (örn. bakım, beslenme ihtiyaçları, giyinme-soyunma, merdivene inip çıkma vb.) yaşamlarını sürdüremeyecek derecede engelliler.

- Hanede yaşayan kişilerin toplam geliri, evde ikamet eden kişi sayısına bölündüğünde her kişinin gelirinin bir aydaki net asgari ücretin 2/3'ünden az olması gerekir.

Mayıs ayı evde bakım ödemesi ne zaman hesaba yatar?

Evde bakım ödeneğinden yararlanmak isteyenler, ödemelerinin hangi tarihte yapılacağı bilgisini e-Devlet üzerinden kontrol edebilir ve SMS ile bilgilendirilebilir.

Evde bakım maaş ödemeleri her ayın 15'i ile 31'i arasında hak sahibi sakinlerin hesaplarına yatırılmaktadır. Bu durumda bu ayın aynı döneminde yeniden yapılandırılması bekleniyor.

Evde bakım ödeneği almak isteyenlere yönelik gerekli bilgilere e-Devlet üzerinden ulaşılabilmektedir.