Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Haneden biri başvursun yeter! TCKN 0,2,4,6,8 olanlara ödemeler başlıyor

Geçtiğimiz dönem Derya Yanık'ın Aile Bakanı olduğu süreçte açıklaması yapılan Vatandaşlık Maaşı ile alakalı detaylar merakla araştırılıyor. Bu program, “Vatandaşlık Maaşı” olarak adlandırılıyor ve özellikle geliri asgari ücretin altında kalan hanelere mali destek sağlamayı hedefliyor.

Yayın Tarihi: 17.05.2024 15:21
Güncelleme Tarihi: 17.05.2024 15:21

Haneden biri başvursun yeter! TCKN 0,2,4,6,8 olanlara ödemeler başlıyor

Aile Bakanlığı tarafından bir çok destek ile alakalı gelişmeler yakından takip ediliyor.  Özellikle de yeni destekler ile alakalı hak sahibi olmak isteyen vatandaş başvuru şart ve koşulları sorgulmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ekonomik zorluklarla mücadele eden ailelere yönelik yeni bir sosyal yardım programını duyurdu. Geçtiğimiz dönem Derya Yanık'ın Aile Bakanı olduğu süreçte açıklaması yapılan Vatandaşlık Maaşı ile alakalı detaylar merakla araştırılıyor. Bu program, “Vatandaşlık Maaşı” olarak adlandırılıyor ve özellikle geliri asgari ücretin altında kalan hanelere mali destek sağlamayı hedefliyor. Bu destek ile birlikte haneye giren maaşların asgari ücret seviyesine tamamlanması bekleniyor. 

VATANDAŞLIK MAAŞI BAŞVURU ŞARTLARI

Vatandaşlık Maaşı’ndan yararlanmak isteyen aileler için bazı başvuru şartları bulunuyor.  Hane gelirinin asgari ücretin üçte ikisinden az olması şartı mevcut iken bu şartı sağlayan kişi ya da haneler, devlet tarafından sunulan bu yeni destekten faydalanabilecek.

tll

BAKAN GÖKTAŞ'TAN VATANDAŞLIK MAAŞI AÇIKLAMASI

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya göre;hane bazında hesaplanan tutarlar ailelerin temel ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olacak. Ayrıca, ev hanımlarının emeklilik süreçlerine de katkıda bulunacağı konusunda da açıklamalar mevcut. 

VATANDAŞLIK MAAŞI BAŞVURU SÜRECİ

Vatandaşlık maaşı ile alakalı başvuruların ne zaman başlayacağına dair kesin bir tarih henüz açıklanmadı, ancak yakın bir zamanda başlaması bekleniyor. Bu kapsamda hanedeye giren maaşın asgari ücrete tamamlanması ile birlikte eşitlik sağlanması hedefleniyor. Vatandaşlık Maaşı, aile fert sayısına göre değişkenlik gösterecek şekilde hane başına gelire göre hesaplanacak.

tll

DİĞER DESTEKLERDEN ÖN PLANDA

Gelmiş geçmiş en kapsamlı destek olarak açıklanan vatandaşlık maaşı sadece tek seferlik değil, ömür boyu düzenli olarak ödenecek olması, diğer desteklerden farkını ortaya çıkartırken, her ailenin ihtiyacına göre şekillenmiş olarak ödenmesi planlanıyor. Özellikle de ev hanımlarının emeklilik süreçlerine destek olacak şekilde tasarlanmış bulunmaktadır. Haneden bir kişinin bile başvurmasının yeterli olacağı Vatandaşlık maaşı ile alakalı açıklamalar geldikçe haberimiz yinelenecektir.