Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

TikTok ABD'de yolun sonuna geldi

Sevilen uygulamaların başında gelen Tiktok için yeni kararlar gündeme gelirken ABD'de yasak getirileceği bilgileri verildi.

Yayın Tarihi: 09.03.2024 14:58
Güncelleme Tarihi: 09.03.2024 14:58

TikTok ABD'de yolun sonuna geldi

ABD Temsilciler Meclisi paneli, TikTok’un Çinli sahibi ByteDance tarafından satılmasını mecburi hale getirecek ya da uygulamanın ABD’de yasaklanmasına dair yasa tasarıların düzenleneceğine değindi.

Beyaz Saray tarafından destek verilen önlemle beraber ulusal güvenlik endişeleri ele alındı. TikTok, önerilen mevzuatın ifade özgürlüğüne ve uygulamaya güvenen küçük işletmelere zarar verileceğine dair beklentiler oluştu. Tiktok üzerinde hareketlilik başlarken ileriki hafta genel oylamaya sunulacağı belirtildi.
Kongre yetkilleri üzerine Tiktok'un çağrısı sonlanırken çok sayıda çağrı alırken tasarının yasa haline gelmesiyle beraber Senato'nun onay vermesi gerektiği belirtildi. Tasarı, özellikle TikTok'u sahibi olan Çinli ByteDance’e atıfta bulunuyor.
tiktok yasak
ABD'NİN TİKTOK'U YASAKLAMA NEDENİ
ABD'deki her iki parti miletvekilleri Tiktok'un milyonlarca Amerikalı kullanıcı hakkında veriler toplayarak Çin hükümetine teslim etmeye zorlanabileceği casusuluk amacıyla kullanılabileceğine dair endişeler ele alındı. Bununla beraber uygulamanın propaganda ve yanlış bilgi yaymak için kullanılabileceği konusunda uyarılar yapıldı.

TİKTOK YASAKLANACAK MI?
Tasarı Meclis ve Senato'dan geçmesiyle başkan tarafından imzalanması gerekmektedir. Yasalaşması durumunda ByteDance'un farklı yasağın yürürlüğe girmesinden önce satışa yapmak için 6 ay ele alındı. Yasayı destekleyen milletvekili, ABD'de faaliyet göstermesiyle Tiktok'a dair yasak olarak görülmediği ifade edildi.