Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Emekliye Bakan Işıkhan'dan taze müjde! Yaz tatili bedava olacak

Emekliye fatura, kira gibi desteklerin yanı sıra, bakanlıklar ve kamu kurum kuruluşlarının destekleri açıklanmayı beklemekteydi. Ve nihayet emekli destek paketi ile alakalı müjdeler gelmeye başladı.

Yayın Tarihi: 18.05.2024 11:49
Güncelleme Tarihi: 18.05.2024 11:49

Emekliye Bakan Işıkhan'dan taze müjde! Yaz tatili bedava olacak

Emekli temmuz ayında yapılacak olan zammın yanı sıra emekli destek paketi kapsamındaki ayrıcalıkları da yakından takip ediyor. Seçimden önce emekli seyyanen zam taleplerini iletirken, kabul görmeyen bu taleplerin yerine emekliye destek paketi açıklanmış ve bu paket ile birlikte emekliye her dalda birbirinden farklı destekler sunulacağı belirtilmişti. Emekliye fatura, kira gibi desteklerin yanı sıra, bakanlıklar ve kamu kurum kuruluşlarının destekleri açıklanmayı beklemekteydi. Ve nihayet emekli destek paketi ile alakalı müjdeler gelmeye başladı.

Kredi ve Yurtlar Kurumu, yaz aylarında boş yurtları emeklilere bir ay süreyle ücretsiz açıyor. Bu, emeklilerimizin sosyal yaşamda daha aktif olmalarını ve dinlenmelerini sağlayacak bir adım olarak bilinirken, yaz aylarında ücretsiz tatil imkanı sunulmuş bulunuyor.

tl

Kamu tesislerinde de emekliye özel indirimler onay almış bulunuyor. Emekliler, kamu misafirhaneleri, öğretmenevleri ve sosyal tesislerde %15 indirimle konaklayabilecek. PTTcell, emeklilere özel paketler sunarken, PTT Kargo ve TCDD’de de indirimler konusunda açıklamalar yapıldı.

Emekliye verilecek olan emeklikart ile ülke genelinde bir çok ek destek uygulanacak. Bankalarla yapılan anlaşmalar sayesinde, emekli kartları ile fatura ödemeleri, eczane ve market alışverişlerinde belirli limitler dahilinde indirimler uygulanacak.

tl

EMEKLİYE SOSYAL YAŞAM FIRSATI

Emekliye sağlanacak diğer avantajlarda ise emeklinin sosyal hayata dahil olmasının önü açılacak. Öte yandan İletişim araçları ve danışmanlar aracılığıyla, emeklilere yönelik daha birçok yenilik planlanıyor.