Bist 100
10.055,09 0%
DOLAR
32,38 -0,13%
EURO
34,69 -0,35%
ALTIN
2.391,91 -1,28%

Sağlıklı kalmak için tüketilmesi gerekenler! Yaşam kalitesi için önemli 8 adım!

Sağlıklı vücut oluşturmak için her gün yenmesi gereken 8 şey belli oldu. Sağlıklı ve yeterli beslenmek için nelere dikkat edilmesi gerektiği, nasıl düzen toplandığına dair detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 13.04.2024 11:35
Güncelleme Tarihi: 13.04.2024 11:35

Sağlıklı kalmak için tüketilmesi gerekenler! Yaşam kalitesi için önemli 8 adım!

Araştırmalar üzerine yanlış beslenme alışkanlıklarının günümüzde hızla artan kalp damar, diyabet, kanser gibi kronik hastalıklarıyla başa çıkmak ele alınır. Yiyip içtiklerine dikkat edilmesi gerekirken beslenme uzmanları 8 adımda tüm durumu özetledi. İşte dikkat edilmesi gerekenler...

GÜNDE BİR ELMA
Her ne kadar günde bir elma yemenin doktoru uzak tutacağı tartışma konusu olurken elma yiyenlerle elme yemeyenlerin hastane ve doktor randevuları incelenerek 8 bin yetişkin üzerinden araştırma gerçekleştirildi.
Elma günlük bir alışkanlık haline gelirken portakaldan daha az C vitamini fakat kavundan daha fazla armuttan iki kat daha fazla lif içermektedir.

KALP VE BAĞIRSAK SAĞLIĞI İÇİN TAHIL TÜKETİMİ
Kiona, bulgur, çavdar, yulaf, kılçıksız buğday ve karabuğat gibi tam tahılları daha fazla yenmesi gerekir. Eksik olan lifin çoğunu günlük olarak sağlık açısından ele alınır. Düşük miktarda tüeketenlerle karşılaştırıldığında tip 2 diyabet riski erkeklerde yüzde 34 ve kadınlarda yüzde 22 azaldığı görüldü.

sağlıklı beslenme adımları
DOĞURGANLIĞI ARTIRMAK VE YORGUNLUKLA SAVAŞMAYA SÜT
İyot büyümeyi düzenleyen ve sağlıklı bir metabolizmayı sürdüren tiroid hormonlarının üretiminde gerekirken iyot eksikliği uyuşukluğa neden olur. Depresyon, doğurganlık sorunlarıyla beraber zihinsel işlemeyle ilgili sorunlar riski artar.

BEYNİ YAŞLANMASINA YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER
Ispanak, pazı ve marul gibi yeşil renkli yapraklar içerdikleri K vitamini, lutein ve folat gibi temel besin maddeleri ve içerdikleri faydalı bitki flavonoidleri nedeniyle temel beyin besinleri arasında yer alır. Kan damarlarını gevşeten ve genişleten bitkilerin kaynağıdır.

HAFIZA KORUNMASINA MULTİVİTAMİN
Yaşlandıkça vücudumuz besinleri özümserken becerikli hale gelir. Günlük olarak multivitamin almak eksiklerin giderilmesine yardımcı olur. Yapılan araştırmalar sonucunda b12, kalsiyum, D vitamini ihtiyaç duyduğu söylenirken dergisindeki açıklama moltivitamin almanın 55 yaş üzeri kişilerde bağışıklık fonksiyonlarını destekler.