Bist 100
10.165,6 0%
DOLAR
32,29 0,08%
EURO
35 0,04%
ALTIN
2.450,67 0,68%

10 yaş daha genç görünmek isteyen kaşık kaşık yiyor! Meğer gençliğin sırrı buymuş

Eğer genç görünmek istiyorsanız bunları mutlaka tüketmelisiniz! Tüm detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 29.04.2024 11:07
Güncelleme Tarihi: 29.04.2024 11:07

10 yaş daha genç görünmek isteyen kaşık kaşık yiyor! Meğer gençliğin sırrı buymuş

Meğer genç görünmenin sırrı tamamen bu besinlerdeymiş! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

GENÇ GÖRÜNME SIRLARI

Yaş ilerledikçe insanlar daha genç görünmek ve sağlıklı olmak için uzmanların önerilerini yakından takip ediyor. Dr. Dave Reilly kolajen olarak bilinen besinlerin cilde ne kadar iyi geldiğini açıklıyor. Reilly kolajenin yara iyileştirici ve cilt güçlendirici özelliklerini ve bağ dokuları için önemini de vurguluyor. Kırışık görünümünü azaltmak ve genel cilt dokusunu iyileştirebilmek için kolajen tüketilmesi öneriliyor. Reilly konu ile ilgili şunları söylüyor; 'Yediğimiz besinlerin sağlığımız ve refahımız üstünde doğrudan etkisi olması gizli bir şey değil. Dengeli bir beslenme hedefi ve yemekteki besinlerle ilgili daha bilinçli olmak yalnızca genel sağlığa fayda sağlamakla kalmaz, aynı zamanda kolajen üretimine de destek olur. Yaş aldıkça ve kolajen üretimi tükendikçe, öğünlere daha fazla kolajen artırıcı içerik eklemek, küçük değişiklikler yapmak cilt görünümü ve gücüne gerçek fayda sağlar. 

kolajen desteği sağlayan besinler

Popüler etten alınan amino asit ve mineraller, vücuttaki kolajenin verimli şekilde çalışmasına yardımcı olur. Yumurta akı kolajenin önemli bileşenlerinden ve parlak cilde yardımcı olacak prolin isimli amino asit açısından zengindir. Çoğu tarifin yumurta kullanımını 1:2 ya da 1:3 oranında daha fazla yumurta akı ile değiştirebileceğinizden diyete dahil etmek daha kolaydır. Orman meyveleri de yalnızca lezzetli değildir. İçinde olan C vitamini vücuttaki kolajen üretimini teşvik etmek için iyi bir tercihtir. Kolajen seviyesini artırmak için sabahları granola içine eklenebilir ya da akşam atıştırmalık şeklinde tüketilebilir. Sarımsak kolajen üretiminde önemlidir. Kükürt bileşikleri ile dolu olan sarımsak kolajen lifinin oluşturulabilmesi ve doku bütünlüğünün korunabilmesi için önemlidir. İsterseniz soslara eklenen, sebzelerle kavrulan ya da yemeklere eklensin yalnızca lezzet vermez aynı zamanda cildi de destekler.'