Bist 100
10.966,19 2%
DOLAR
32,21 0,08%
EURO
35,03 0,08%
ALTIN
2.490,81 -0,28%

Dolar kurunu 8 TL birden şakkadanak düşürecek tarih! Ünlü ekonomist doların pimini çekti

Uzun zamandır dalgalı bir şekilde ilerleyen dolar kurunun düşeceği tahmin edildi. Peki, dolar ne kadara düşecek?

Yayın Tarihi: 30.04.2024 15:13
Güncelleme Tarihi: 30.04.2024 15:13

Dolar kurunu 8 TL birden şakkadanak düşürecek tarih! Ünlü ekonomist doların pimini çekti

Uzun zamandır dalgalı olarak ilerleyen dolar yatırımcıların ilgi merkezi olmaya devam ediyor. En çok tercih edilen yatırım araçlarından olan dolarda düşüş olacağının belirtilmesi üzerine yatırımcıların ağzı açık kaldı. 

Merkez Bankası tarafından yapılan açıklama sonucu yüzde 50'de sabit bırakılmasının ardından dolarda dalgalanmalar devam etmekte. Bu dalgalanma da dolarda kısa süreli düşüşlere sebebiyet vermekte. Mevduat faizleri yüksek olduğundan dolayı da yatırımcılar faizlere geçişini artırdı. Konuyla ilgili ünlü ekonomist Aydın Binboğa açıklama yaptı. Aydın Binboğa tarafından yapılan açıklamada yeni dolar tahmini açıklandı. 

Dolar 25 TL! 

Dolar

Ünlü ekonomist Aydın Binboğa tarafından yapılan açıklamada dolar fiyatları tarihte ilk kez Merkez Bankası kurunun altında satılıyor. Normalde dolar merkez bankası kurunun 2 TL üzerindeydi. Şimdi 3 TL altında. Herkes Türk Lirasına dönmeye başladı. FED tarafından faiz indirimi yapılırsa dolar 25 TL'ye düşer. dedi. 

Dolar fiyatlarının bu denli düşmesi yatırımcıyı zarara uğratır gibi gözükse de ilerleyen günlerde fiyatın tekrar yükseleceği de tahminler arasında yer alıyor. Doların yıl sonu hedefi yüksek olmakla beraber yatırım yapacak kişiler düşüş olduğu zaman yatırım yapmalı. Bu düşüşe aldanıp elindeki doları bozduran kişiler de yeniden düşünmelidir. 

NOT: Yatırım tavsiyesi değildir.