İnsanların ekmek pişirmeyi öğrenmesiyle tarihte bir dönüm noktası yaşandı.
On binlerce yıl sonra bile ekmek en değerli besinlerden biri olmaya devam ediyor. Ekmek, tokluk ve rahatlık açısından beslenmemizin önemli bir parçası ama aynı zamanda sağlığımız açısından da çok tehlikeli.
ÇAVDAR EKMEĞİNİN FAYDALARI
Çavdar, tahılların en koyu olanıdır ve doyurucu, bağırsak fonksiyonunu iyileştiren ve kolesterol seviyelerini düşüren en çözünür lifi içerir. Bu harika besinin sayısız faydası vardır ve tüm ekmeklerin arasında en düşük derecede glisemik indekse sahiptir. Çavdar ekmeği yediğinizde sizi saatlerce tok tutar, bu da çeşitli besin maddelerine olan ihtiyacınızı azaltmanıza yardımcı olur, kilo alımını önler, insülin direnciyle diyabet riskinizi azaltır.