Severek tüketilen bu besinin böbreklere olan zararına duyanlar inanamıyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.
BÖBREKLERE BÜYÜK ZARARI VAR
Sevilerek tüketilen mürdüm eriği mide rahatsızlıklarına ve böbrek taşına sebep oluyor. Ekşi ve güzel bir tadı olan mürdüm eriği reçel yapımında, marmelat yapımında tatlı ve içeceklerde sık sık karşımıza çıkıyor. Sağlığa birçok faydası olsa da aşırı tüketildiği zaman epey zararlı olabiliyor. Erik olgunlaşmadığı zaman ve siyanür türevleri sebebiyle zehirli hale gelebiliyor. Mürdüm eriği C vitamini anlamında zengindir ancak fazla tüketildiği zaman taş oluşmasına sebep olabilir.
Mürdüm eriği yeterli miktarda tüketildiği zaman kalbe ve böbreğe iyi geldiği söylense de fazla tüketildiği zaman vitamin ve mineral birikmesi olacağı için taş oluşumuna neden olabilir. Aynı zamanda bazı insanların eriğe karşı alerjisi olabilir ve döküntü, şişme, göz sulanması, nefes alma güçlüğü gibi problemler yaşanabilir. Belirtilerden bir tanesini bile yaşıyorsanız erik tüketimini bırakmanız önerilir. Mide ülseri, gastrik, gastroözofageal reflü gibi mide problemi olan insanların da erik tüketimini sınırlandırması önerilir. Yaz aylarında sevilerek tüketilen bu meyvenin alerjik reaksiyonlarına dikkat edilmeli ve bir uzmana danışmadan tüketiminden uzak durulmalıdır.