Bist 100
10.739,57 0%
DOLAR
32,2 0,04%
EURO
35,04 0,09%
ALTIN
2.501,73 0,15%

Aracını seçen Akbank'a koşacak! Kira öder gibi araç sahibi yapıyor

Sıfır ya da 2. el taşıt alacak koştur koştur Akbank'ın yolunu tutacak! Banka kampanyayı patlattı

Yayın Tarihi: 30.04.2024 08:40
Güncelleme Tarihi: 30.04.2024 08:40

Aracını seçen Akbank'a koşacak! Kira öder gibi araç sahibi yapıyor

Ülkemizde her ürün ve hizmete yapılan zamlardan taşıt piyasası da etkileniyor. Uzun süredir gerek sıfır gerekse de 2. el araç piyasasında yaşanan bu artışlar araç sahibi olmayı hayal ürünü haline getirebilmekte iken bankalar tarafından ay ay açıklaması yapılan kredi kampanyaları dikkatleri üzerine topluyor. Taşıt alımını daha kolay bir hale getiren bankaların kampanyaları sayesinde birey kendi bütçesine uyan aracı alma konusu kolaylaşıyor. 

Bankaların sunduğu krediler, gerek geri ödeme süreleri, gerek tutarları, gerekse de faiz oranları bakımından değişiklik gösterebiliyor. Ikinci el ya da sıfır araç fark etmeksizin taşıt alacak bireyin ilk önce kendi finansal durumunu dikkate alması ve uygun kredi avantajlarını belirlemesi bu noktada büyük önem arz ediyor. Bankaların sunduğu kredi kampanyaları analizinde Akbank sunduğu taşıt kredisi faizi en düşük kredi olarak karşımıza çıkıyor. 

taşıt

Faiz oranlarının giderek yükseldiği günümüzde Akbank tarafından hazırlanan taşıt kredisi kampanyası sayesinde vatandaş taşıt alma hayallerini ertelemek yerine daha uygun geri ödeme imkanı ile sahip olabiliyor.

Akbank Taşıt Kredisi faiz oranı 3,85 olarak açıklanmış bulunuyor. Bankacılık genel kanunlarında alınan kararlar doğrultusunda 400 bin TL ve sonrası finans ihtiyaçlarında vade sayısı 36 ay olarak belirlenmiş bulunuyor. Bilindiği üzere vade süresi ne kadar uzarsa aylık ödenecek tutar o kadar azalıyor. Öte yandan toplam ödenecek miktarın da azalacağı biliniyor.

Banka tarafından sunulan taşıt kredisi kampanyasında ikinci el bir araç için 400 bin TL kredi kullanan bir vatandaş, aylık 24.000 TL civarında bir ödeme yapıyor.